problem med RCA -tv

problem med RCA -tv

RCA ( Radio Corporation of America ) tillverkar en rad av elektronisk utrustning för företag och privatkunder , inbegripet telefoner , ljudenheter och tv-apparater . RCA TV ofta är tillförlitliga och kan pågå i flera år innan kräver uppmärksamhet . Däremot kan RCA uppsättningar uppstå fel som orsakar störningar på bild-och ljudkvalitet . Några av dessa fel kräver professionell uppmärksamhet , men många kan repareras genom att utföra några grundläggande justeringar .

Humming Problem

Några RCA uppsättningar kan avge ett lågt , surrande ljud då först köpte och ström . Detta är ett problem som ofta drabbar RCA Plasma -TV . Problemet går oftast bort när plasma -TV är uppvärmd till standard arbetstemperatur. Det buller som får stanna kvar eller återvända , men om du placerar dina RCA TV i ett högt läge (till exempel monteras på en vägg ) eller om du håller din in i ett rum utsatt för hög temperatur nivåer . Om problemet uppstår med en väggmonterad tv , prova att placera den närmare marken och problemet bör lösas . För TV-apparater i varma rum , hålla i gardinerna dras när TV: n är påslagen och vrid upp luftkonditioneringen om det behövs .

Bildförhållande Problem

Om din RCA -TV är en HD widescreen-eller inställd, kanske du märker det utseende av svart eller grå ränder runt kanterna på vissa sändningar . Detta är inte ett tekniskt fel med TV: n , men som orsakas av bildformat där visar sänds . Widescreen och HD -apparater är vanligtvis inställd på bildformatet 16:9, vilket innebär att de är utformade i widescreen- filmer och utsändningar . Dock är de flesta program som sänds till en standard på 4:3 , vilket innebär att bilden är mer kvadratisk än din widescreen RCA in och kommer inte att fylla skärmen . Du kan justera bildens storlek så att bilden fyller skärmen på de flesta RCA -apparater. Detta kommer dock att resultera i en något utsträckt , onaturliga displayen .

Svartvitt Problem

Äldre RCA TV ibland visa bilder i svart och vitt även när sänds showen i färg . Detta problem beror ofta på den position din TV antenn och kan lösas genom att flytta den till olika positioner tills problemet försvinner . En antenn som är felaktigt placerad kan resultera i svag signalstyrka och störningar i både ljud-och bildkvalitet . Problemet kvarstår kan du komma åt bilden inställningarna på din RCA TV genom att trycka på "Menu " och välja " bildkvalitet "alternativet . Du kan nu justera färg nivåer , ljusstyrka och kontrast. Håll ned " Avbryt "eller " Reset " -knappen på fjärrkontrollen om den svarta och vita problemet kvarstår . Detta kommer att återställa din RCA TV till de ursprungliga fabriksinställningarna.


Relaterade artiklar


hur man öppnar upp för en elektrisk räckvidd
Hur tar jag bort plattan vattenautomaten på en fridgidaire ?
hur man rengör glaset på en propan spis
jämförelse av mikrovågor och Ugnar konvektion
hur man rensar en Bosch slang diskmaskin avlopp
Hur ändrar jag en bok ljusets glödlampa lätt ?
hur man installerar en nätsladd
Ionic Breeze luftrenare information
Hur du använder kitchenaid SSA
hur man byter remmen på en Kenmore elit torktumlare