torktumlare och det luktar bränt

torktumlare och det luktar bränt

Du vet de brandrisker i ditt hem : det stovetop och värmeelement . Du bör inkludera din torktumlare på denna lista . Du ska aldrig ignorera en bränd lukt som kommer från din tvättstuga och torktumlare

Orsaker

luktar bränt från en torktumlare kan orsakas av torken alltför långt tillbaka mot väggen , krossa dess elektriska kontakten . Detta ökar risken för en elektrisk brand . En annan möjlig orsak till att det luktar bränt kan ludd fastnat i en torktumlare är ludd fälla . Lint är brandfarligt . Om det överhettas , kan det ta eld eller pyra , avger det luktar bränt .

Solutions

För att minska risken för en elektrisk brand , se till att det finns plats mellan baksidan av torktumlaren och väggen . Rengör från fällor i torkskåp regelbundet så lint kan inte bygga upp , vilket minskar risken för brand , enligt " Be brandsäker . "

Överväganden

Om din torktumlare inte ventilen ordentligt på utsidan , det är troligt att ludd kommer tillbaka i ventilen i väggen . Detta ökar risken för en brand i din vägg . Om du upptäcker att det luktar bränt från torktumlaren , stäng av den samt omedelbart undersöka .


Relaterade artiklar


saker du inte får lägga i torktumlare
de bästa sätten att organisera ett kylskåp
felsökning en Dyson DC15
Hur man monterar en otr mikrovågsugn
problem med kolkaminer
felsöka problem med mikrovågsugnar
Hur gör jag byta ut ett filter i en Holmes luftfuktare 3500 ?
kylskåp reparation frågor
specifikationer för MAYTAG umc5200bas
Hur felsöker jag en Kenmore avfuktare ENERGY STAR ?