vad är en soldriven FM-mottagare ?

vad är en soldriven FM-mottagare ?

Bärbara radioapparater finns nu tillgängliga som inte behöver batterier . Inte heller behöver de vara ansluten till en elektrisk källa . Istället kan de utnyttja sin energi från solen

Fördelar

en bärbar radio kan resa med dig även om eluttagen är inte lätt tillgänglig. Soldrivna radioapparater kommer att köras så länge det är ljus . Vissa soldrivna radioapparater har uppladdningsbara batterierna så att de kan laddas under dagens ljusa timmar och ändå fungera när det är mörkt .

Brands

Solar radioapparater är gjorda av ett antal tillverkare , däribland Eton Grundig , Ambient väder och Kaito . De finns på nätet samt på lokal elektronikbutiker .

Övriga funktioner

Mest soldrivna radioapparater ta emot AM- , FM -och väder-band stationer . Vissa produkter inkluderar även LED ficklampor och läslampor , liksom vevar hand för att generera ström när det inte finns något ljus . Några modeller har kablar för att ladda andra externa enheter , som mobiltelefoner .

Bygg din egen

hobbykemister kan välja att göra sina egna soldrivna FM -mottagare genom att ta en bärbar radio och ansluta en solcell till mottagarens extern nätadapter jack . Matcha rätt spänning som radion med den i solcellen, eller använda en kombination av celler . Placera celler i "serie" att öka spänningen eller " parallell " för att öka tillgänglig ström .


Relaterade artiklar


Hur arbetar jag en trapphiss ?
hur man hänga en platt TV
mikrovågorna försiktighetsåtgärder & säkerhetsfrågor
Hur använder jag en spotbot ?
felsökning en MAYTAG lse1000 torktumlare
faror och nackdelar med oventilerade gas stockar
infraröda kvartsvärmare information
hur man byter GE keramisk spis toppar
hur cool ska ett hem luftkonditioneringen vara ?
specifikationer för MAYTAG umc5200bas