hur man byter en fläkt köksfläkt

hur man byter en fläkt köksfläkt

Spiskåpor finns i en mängd olika färger och utföranden , erbjuder säkerhetsfunktioner som är viktiga under tillagningen. Fläkten drar rök och lukt matlagning , antingen utomhus via en ventil eller genom en inomhus filtreringssystem . Många spiskåpan modeller har också en ljuskälla . Byta en trasig fläkt köksfläkt kräver viss ansträngning , men kan förlänga livet på din apparat

Du behöver :
Produkt handbok för spiskåpan
. Skruvmejsel.
Fan montering .
Fläktmotor .
Ficklampa .


1 .
Leta reda på skruvarna som håller filtret på plats . Ta bort de två filter som är typiskt kol och fett , med en skruvmejsel. Kontrollera filtren och byt eller rengör dem vid behov .
2 .
Stäng av strömmen till spisfläkten på brytaren rutan . Demontera och ta bort fläktmotorn och fläkt kuttern . Lägg delarna på en plan yta och visuellt inspektera dem för skador .
3 .
beställa reservdelar för fläktvingen , fläktmotor och spjäll som behövs . Använd din produkt handbok för specifik del namn och telefonnummer. Om möjligt , ta delar till din lokala hem förbättring butik så att rätt delar är beställda .
4 .
Sätt tillbaka spjället . Installera om bostäder för fläktvingen och motor . Sätt i fläktmotorn . Installera rengjorda eller nya fett och kolfilter . Dra försiktigt åt skruvarna och klipp . Kontrollera om det finns uppenbara områden med dålig anpassning och justera dem .
5 .
Återställ strömmen till fläkten genom att vrida på knappen på brytaren rutan . Sätt på fläkten och kontrollera att alla inställningar för korrekt funktion. Slå på fläkten ljus för att säkerställa att det fungerar . Om fläkten inte fungerar , så du kanske har en felaktig strömbrytare . Kontakta tillverkaren eller din lokala hem förbättring butik för hjälp .

tips och varningar


 • Det finns en mängd olika stilar spiskåpan och modeller . Vissa har en extern avgaser vilka linjer rök och lukt matlagning ut ur huset . Observera att montering och delar till dessa spisfläktar och spiskåpor kan variera från diskuterade dessa . Konsultera tillverkaren rekommenderade för mer information om felsökning och beställa reservdelar.
 • Innan du tar bort fläktmotorn , se till att stänga av strömmen källa vid brytaren mottagaren till spiskåpan .


 • Relaterade artiklar


  shampooers vs ångkokare
  hur man gör pizza box Solköken
  hur du väljer en köksfläkt
  hur måla knoppar köksspisen
  hur man byter en fläkt köksfläkt