hur man gör pizza box Solköken

hur man gör pizza box Solköken

Go Green med en lätt -till- göra pizza box sol spis . Använda en gammal pizza låda , lite aluminiumfolie , plastfolie och lite lim du kan göra en enkel och funktionell sol spis . En pizza box sol spis kan nå temperaturer så högt som 275 grader C. Du kan göra s'mores , värme pizza eller ens baka kakor med hjälp av solvärme i en pizza låda sol spis . Att göra en sol spis är ett bra sätt att lära energibesparing till dina barn eller som ett forskningsprojekt

Du behöver : .
Stora pizzakartongen
. Härskare.
Marker.
Razor eller mattkniv .
Svart konstruktion papper.
Aluminiumfolie.
Rensa plastfolie.
Giftfri lim och tejp .
Stick eller halm .


1 .
Åtgärd 1 tum från kanten av locket på varje sida av pizza box med en linjal på och rita en fyrkant med en markör. Skär torget på 3 sidor ( framsida och båda sidor ) lämnar baksidan av lådan oklippt och skapa en lucka .
2 .
Vik fliken mot baksidan av pizzakartongen och göra ett veck i vecket . Skär aluminiumfolie samma storlek som luckan . Applicera lim för att luckan och limma aluminiumfolie på plats . Jämna ut alla rynkor .
3 .
Klipp en bit plast 1 tum större än öppningen skära i locket av pizzakartongen . Applicera lim på kanten av öppningen på insidan av lådan lock . Limma plast på insidan av locket och se till att ha ett tätt så ingen luft kan komma ut under tillagningen.
4 .
klär insidan av pizzan lådan med aluminiumfolie på botten och sidor . Limma folie på plats . Täck folien på undersidan av lådan med svart konstruktion papper och tejpa fast den på plats . Den svarta absorberar mer solljus och värme.
5 .
Placera mat i pizzakartongen spisen och stäng locket . Prop luckan öppen med en halm eller pinne , ansikte spisen mot solen , och justera luckan för att återspegla det högsta beloppet av sol in i fönstret på pizzakartongen spisen .

tips och varningar


Placera
 • en termometer inne i sol pizzakartongen ugn i några minuter för att se vad temperaturen innan försöker att baka kakor .
 • När ugnen används , kontrollera maten varje 15 till 30 minuter .


 • Relaterade artiklar


  hur måla knoppar köksspisen
  hur du väljer en köksfläkt
  hur man gör pizza box Solköken
  shampooers vs ångkokare
  hur man byter en fläkt köksfläkt