shampooers vs ångkokare

shampooers vs ångkokare

Förutom regelbunden dammsugning av mattor , periodiska schamponering eller ånga rekommenderas och fördelaktigt. Matta shampooers och ångkokare mattan finns två huvudsakliga sätt att rengöra mattor . Med tiden , mattor samlas smuts , damm och diverse andra partiklar som anses allergener

Shampooer

En matta shampooer använder en varm att varm såplösning för att rengöra mattan . Den tar då den smutsiga schampo lösningen efter det torkar . Denna metod anses " rengöring " och kan rengöra de övre längder av mattan fibrer väl . Det kan dock lämna bakom smutsiga rester av rengöringsmedlet som lägger sig i botten av mattan .

Steamer

En matta ångbåt använder ett varmt till hett vatten ånga och extraktion metod för att rena matta . Denna metod kallas " djup rengöring . " Kraften i utvinning bort jord djupt i botten av mattan fibrer . En av de största mattillverkare , Shaw Industries rekommenderar denna metod för rengöring .

Fördelar

Deep rengöring med shampooers och ångkokare regelbundet hjälper till att avlägsna ingrodd smuts partiklar som så småningom kommer att bryta ned fibrerna i mattan. Detta bidrar till att minska allergener som påverkar personer med allergier och astma . En ren matta kan erbjuda en trevlig doft och behaglig utseende till ett rum .

Överväganden

Professional mattvätt rekommenderas eftersom utrustningen underhålls regelbundet . Gör-det- själv lägenheter kommer att fungera , men det finns en chans att utrustningen inte underhålls och får inte ren.

Frekvens

Det rekommenderas att mattor får schamponeras eller djupa rengöras var 12 till 18 månader . Rengöring frekvens är beroende av typ och kvalitet i mattan och hur mycket trafik det upplevelser .


Relaterade artiklar


hur man byter en fläkt köksfläkt
hur du väljer en köksfläkt
hur måla knoppar köksspisen
shampooers vs ångkokare
hur man gör pizza box Solköken