Hur man sköter om köksredskap

Hur man sköter om köksredskap

Ju bättre du hand om dina köksredskap , desto bättre kommer de att fungera för dig och ju längre de kommer att hålla . Vissa köksredskap kräver ingen särskild skötsel , men andra måste hanteras och rengöras enligt särskilda anvisningar . Vård av köksredskap är en praktisk fråga , men det är också en känslomässig komponent . Många av oss som älskar att laga mat utveckla särskilda bilagor till olika köksredskap . På ett sätt bygger vi en relation med dem

Du behöver : .
Sponge
Skurpulver .
Kniv magnet .


1 .
Rengör flesta verktyg med tvål och vatten . Skurmedel och nonmetal sprayrengöring på rostfritt stål. Har aldrig skrapa rostfria verktyg med en annan metallföremål , de skrapa lätt , att skapa spår där bakterier kan växa . Ta isär utrustning såsom blandare och livsmedelsindustrin när du tvättar dem för att ordentligt rengöra alla delar . Använd en gammal tandborste för att rengöra i sprickor och skrevor . Lufttorka delar och verktyg som har potential att rosta och låt dem inte röra någon annan utrustning , speciellt inte metall .
2 .
Store knivar så bladen inte vidrör varandra . En kniv magnet fungerar bra för detta ändamål , liksom ett trä knivblock , som skyddar bladen . Vässa knivarna ofta med ett skärpstål , och ibland med en sten . Kniv Brynen är en viktig investering , de ger dina knivar längre livslängd , och de också tillåta dem att använda dem mer effektivt-utan att behöva utöva fullt så mycket kraft-vilket minskar påverkan på dina handleder och armar . Torka knivar direkt efter diskning dem , särskilt de som görs av kolstål . Skär inte mat direkt på en metallyta , eftersom detta kommer tråkig dem och få dem att tidigt ålder . Använd köksknivar bara för att klippa mat : . . inte öppna kartonger med dem , eller använda dem för att lossa skruvarna , eller för att bända fast objekt isär
3
Clean kokkärl av gjutjärn med en nonmetal slipverkan eller plast spatel , med så lite vatten som möjligt . Om möjligt , undvik att använda tvål . Torr kokkärl av gjutjärn med en handduk , och sedan avsluta torka dem genom att värma dem försiktigt på stovetop eller i ugnen . Gnid ett tunt lager olja på ytan i formen så reseason det . En gjutjärnspanna kan pågå ett sekel om det är väl omhändertagna.
4 .
Undvik doppa trä skärbrädor i vatten , eftersom de är benägna att spricka . Rengör din trä skärbrädor med en mestadels torr svamp . Om de börjar titta torka , gnida lite mineralolja i dem .

tips och varningar


 • Förvara alla köksredskap så rena som möjligt . Detta är en fråga om sanitära förhållanden, men det tjänar också en praktisk funktion : smuts och mat spill kan tandköttet upp arbetande delarna och störa ett verktyg förmåga att fungera effektivt.


 • Relaterade artiklar


  shampooers vs ångkokare
  hur måla knoppar köksspisen
  Hur man sköter om köksredskap
  hur du väljer en köksfläkt
  hur man identifierar köksredskap och apparater
  hur man byter en fläkt köksfläkt
  hur man rengör kök ludd stöd torktumlare
  hur man gör pizza box Solköken
  hur knivar ränta kök