den bästa Kokkärl för glas spishäll

den bästa Kokkärl för glas spishäll

Glas spishäll är lätta att rengöra , och tjäna som extra disk utrymme när den inte används . Det finns vissa typer av kärl , men som är bäst för användning på ett glas -top spis . Inte bara materialet i pannan är viktig , utan också tjocklek och form . Val av kokkärl som inte skrapar kaminen ytan är ett annat bekymmer. Du kan hitta rätt typ av kärl vid varje varuhuset så länge du vet vilka egenskaper ska leta efter .

Storlek

Det är viktigt att använda kastruller på ditt glas-topp kamin som passar brännaren storlekar . Om en kastrull är större än brännaren , kommer maten tillagas ojämnt . Om det är mindre, mat brinna . Mäta både den inre och yttre brännare , i förekommande fall , av både bak och fram brännare . Köp en kastrull som är inom 1 cm av brännaren diameter .

Shape

Pans användas på glas-top eldstäder ska ha flat botten för att ordentligt genomföra och överföra värme . Kokkärl som inte har plan botten kan glaset gå sönder . Ett bra test som ska utföras innan de köper en ny pan är att placera den ovanpå ett glas kyldisk eller hylla . Om pannan vilar platt utan gungning , det är ett bra val för ditt glas -top spis . Äldre pannor som är fördjupningar eller skev ska aldrig användas .

Vikt

Medium eller tungt köksredskap är avgörande för bästa matlagning resultat . Tyngre kokkärl sprider värmen jämnt och konsekvent utan att slå .

bra val

Rostfritt stål är den bästa typ av pan att använda på ditt glas-top spis , speciellt om det har en sandwich-klädda botten . Denna typ av panna är konstruerade med en patenterad process metall limning , och levererar de mest jämn temperaturfördelning möjligt . Ett annat bra val av köksredskap är tungt aluminium . Aluminium leder värme snabbt och kockar jämnt . Porslin kastruller gör bra om de är tjocka , och har en platt botten .

dåliga val

glas eller keramiskt kokkärl får inte användas på ett glas -top spis . Inte bara kommer dessa kokkärl skrapa på ytan , men de är också mycket dåliga ledare av värme . Stengods är ett annat material för att undvika . Det kommer också att repa kaminens yta , och dess matlagningsprestanda är dålig . Gjutjärn är långsam att absorbera värme , och rekommenderas inte för användning på ditt glas -top spis . Slutligen , vad som helst med en färgad botten kan faktiskt säkring till din stovetop vid uppvärmning . Denna typ av pan får inte användas på ett glas -top spis .


Relaterade artiklar


elektrisk vattenkokare säkerhet
ordentlig rengöring och underhåll av köksavfall avfallsbehållare
Farberware elektriska tryckkokare instruktioner
hur man väljer den bästa köksseriens
hur man väljer rätt belysning för ditt kök
hur man kan inreda med köksapparater
hur man identifierar köksredskap och apparater
shampooers vs ångkokare
hur man byter en fläkt köksfläkt
hur du väljer en köksfläkt