hur att ventilera kök spis

hur att ventilera kök spis

De biprodukter från matlagning på köksspisen skapa en förvånansvärt hög nivå av föroreningar som dröjer sig kvar i kök och minska luftkvalitet . När den inte ges en möjlighet att undkomma , kan dessa föroreningar fastnar på väggar , draperier och andra ytor kök . Detta gör det viktigt att spisar är ordentligt ventilerad-helst via en ventil huva

Du behöver : .
Internet
. Telefonbok.
Vent huva .


1 .
Gå till startsidan Ventilations institutets ( HVI ) hemsida för information om vikten av kök ventilation och hur man väljer den bästa metoden för ventilation för din hemma. Resource Library delen av HVI hemsida är full av artiklar om inomhusluftens kvalitet för att utbilda husägare om system bostadsventilation . Ett annat alternativ är att kontakta en Uppvärmning , spis Ventilation och luftkonditionering (HVAC ) expert inom ditt område för en konsultation om det bästa sättet att ventilera ett kök baserat på ditt kök layout och storlek på rummet .
2 .
Utvärdera ditt kök för att avgöra vilken typ av ventilationssystem som passar bäst för rummet . Modeller finns tillgängliga att montera på väggen under skåp och som drar lukt och rök nedåt i ett ventilationssystem , vilket eliminerar behovet av en köksfläkt helt och hållet.
3 .
Begränsa din ventilation alternativ genom att fastställa hur den förorenade luften kommer att ventileras . Spiskåpan modeller återcirkulera antingen luft genom ett filter eller avlufta föroreningar utomhus genom ett avgassystem . På grund av kanalens arbete som måste installeras när man skapar ett avgassystem för spiskåpan bör denna installation hanteras av en professionell .
4 .
Leta efter funktioner som gör din ventilationssystem så effektivt som möjligt . För de mest ventilation makt , välj en modell som har minst tre fläkthastigheter och har en CFM rating på minst 200 . CFM rating är hur mycket luft apparaten kan ventilera i kubikfot per minut . Helst bör du hitta en ventil för ditt kök spis som rör sig mellan 350 CFM och 600 CFM-. särskilt om du tillbringar mycket tid matlagning på spisen
5
Kontrollera spisfläkten du väljer är tillräckligt stor. För bästa resultat bör spisfläkten sträcka sig utanför kanterna på spisen med 3 inches på båda sidor .
6 .
Montera spisfläkten så att det är mellan 26 inches och 30 inches ovanför hällen . Detta garanterar att det fungerar mest effektivt för att avlägsna fett , värme och matlagning biprodukter .

tips och varningar


 • anlita en professionell att installera ditt system köksventilation om du har inte erfarenhet av att arbeta med el eller installera kanaler.
 • Om du arbetar med en VVS professionell , alltid se till att de är korrekt licensierad och försäkrad . Arbeta aldrig med en entreprenör om de inte kan bevisa att de är kunniga proffs som har de dokument som behövs för att arbeta i ditt tillstånd .


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar kök fläktkåpor
  hur att ventilera kök spis
  hur apparater ränta kök
  hur man rengör kök ludd stöd torktumlare
  hur man rengör ditt kök med bakpulver
  hur man säsongen en barbeque kokplatta
  Hur man sköter om köksredskap
  hur man gör pizza box Solköken
  shampooers vs ångkokare
  ordentlig rengöring och underhåll av köksavfall avfallsbehållare