hur man installerar kök fläktkåpor

hur man installerar kök fläktkåpor

Ett kök avluftshuv är monterad ovanför koka upp eller utbud och hindrar matos , fett och ånga från cirkulerar genom resten av ditt hem . Huven suger upp luften ovanför intervallet genom en metall skärm och kolfilter , och rena luften pressas tillbaka in i köket . Moderna fläktkåpor är tystare och mer effektiva än äldre modeller och kan installeras med vanliga verktyg på mindre än en halv dag

Du behöver : .
u00BC tums mutter förare
. Skruvmejsel.
4 1-tums träskruvar .
Borrmaskin.
Phillips huvud borra bilaga.
Eltejp.
Kabelklämma .


1 .
Ta bort spisfläkten panelen kablage tillgång genom att vrida fästskruv i ett moturs med en u00BC tums mutter förare . Ställ locket och skruva åt sidan eftersom de kommer att användas senare . Ta bort knock -out kontakten på spiskåpan genom att bända ut den med kanten av en skruvmejsel . Kasta kontakten .
2 .
Ha en medhjälpare hålla spisfläkten på plats mot övre skåpet . Mata elledningar från väggen genom hålet i huven som skapas genom att ta bort knock -out kontakten . Skruva fast kåpan på plats med 1- tums långa träskruvar drivs genom de förborrade hålen i huven och in i skåpet . Kör skruvarna i med en borrmaskin med en Phillips huvud kvarstad i medurs riktning .
3 .
Fäst elledningar med hjälp av tråd nötter enligt med spiskåpan . Twist den vita kabeln från väggen till den vita kabeln från huven med fingrarna . Kör en tråd mutter på den tvinnade nakna trådar i en medurs för hand . Täck samband tråd med ett par varv svart eltejp . Upprepa proceduren för de svarta kablarna från väggen och spiskåpan .
4 .
Vira bara jord till muren runt den gröna jordskruv på spiskåpan . Dra åt skruven med en u00BC tums mutter förare i medurs riktning . Installera en kabelklämma runt ledningarna där de kommer in i huvan församling . Dra åt klämman med en Phillips skruvmejsel i medurs riktning .
5 .
Stoppa ledningar i spiskåpan ledningar tillgång facket . Sätt tillbaka serviceluckan och dra åt anläggningen skruv med u00BC tums mutter förare i medurs riktning .

tips och varningar


 • Innan du börjar , se till säker på att kablarna för din sticker spiskåpan minst 1 fot från väggen . Har en elektriker slutföra den här uppgiften om det behövs .
 • Om monteringsplatsen för fläkten är infälld , installera monteringsblock på undersidan av skåpet så spisfläkten kommer att ha en platt kvarstad område .
 • Kontrollera att strömmen är avstängd för att ledningarna för spiskåpan genom att stänga av strömbrytaren av vid huvudbrytare rutan . Testa ledningarna med någon kontakt ledningar testare ( finns hemma förbättring eller järnaffärer ) innan du fortsätter.


 • Relaterade artiklar


  ordentlig rengöring och underhåll av köksavfall avfallsbehållare
  elektrisk vattenkokare säkerhet
  hur man byter en fläkt köksfläkt
  Hur man sköter om köksredskap
  kök ugn reparation
  hur knivar ränta kök
  hur man säsongen en barbeque kokplatta
  hur man identifierar köksredskap och apparater
  hur man installerar kök fläktkåpor
  hur apparater ränta kök