kök ugn reparation

kök ugn reparation

Ugnen är en av de viktigaste-om inte den viktigaste-apparat i ditt hem . När ugnen går sönder , är det viktigt att veta hur man diagnostisera , felsöka och åtgärda problemet så snabbt som möjligt . Med vissa grundläggande felsökning färdigheter under bältet kan spara både tid och pengar och hjälpa dig att få din ugn att fungera igen utan dröjsmål

Bakning Element

Om ugnen verkar fungera , men bakning är ojämn , är chansen att baka elementet har sett bättre dagar. Det första tecknet på en dålig bakning element är i allmänhet ojämn värme i maten . Detta ojämn uppvärmning kan vara synliga på grytor och andra varma rätter , men det är ofta mest uttalad med kakor och andra bakverk . Om en del av kakan bränns medan resten fortfarande är flytande kan det finnas ett problem med bakning elementet . Du kanske kan se frågan-om en del av värmeelementet är utbränd, kommer det att vara svart medan resten glödande röda . Om bakning element är defekt , kan du beställa en ersättare antingen från tillverkaren av ditt kök eller från affären där du köpte spisen.

Broiler Frågor

rostning mat är ett utmärkt sätt att undvika ohälsosamma fetter och tjäna mager mat för din familj . I de flesta fall broiler kommer att pågå i många år , men om enheten används ofta kan det bränna ut i förtid . Om du märker att broiler inte blir så varmt som det borde vara , eller om du ser att hela broiler elementet inte är glödande rött , kan du titta på en defekt enhet . Om broiler enheten är defekt , kan en ersättare enhet köpas direkt från tillverkaren. Om inga reservdelar finns tillgängliga från tillverkaren , kan du ha möjlighet att beställa en från butik som ursprungligen såldes kaminen.

Inkonsekvent Uppvärmning

Problem med termostat givare kan orsaka problem med ojämn värme i ugnen, och som kan påverka din matlagning gånger . Om du misstänker att temperaturen du ställer inte alltid uppnås genom ugnen , kan du använda en köttermometer att dubbelkolla temperaturen . Om ugnen inte är tillräckligt varm-eller för varmt-det första att kontrollera är temperaturavkännande glödlampan . Denna lampa kan enkelt lossnat från sina bostäder , och när lampan inte är närvarande kommer det inte att kunna reglera temperaturen . Titta på botten av ugnen . Om glödlampan har fallit ut , det är här det ska vara . Byt ut glödlampan , Sätt ugnen och kontrollera temperaturen igen . Om temperaturen fortfarande är avstängd, kommer avkänning glödlampa behöver bytas .


Relaterade artiklar


elektrisk vattenkokare säkerhet
shampooers vs ångkokare
hur man byter en fläkt köksfläkt
hur man gör pizza box Solköken
ordentlig rengöring och underhåll av köksavfall avfallsbehållare
hur du väljer en köksfläkt
hur man säsongen en barbeque kokplatta
hur måla knoppar köksspisen
hur knivar ränta kök
hur man rengör kök ludd stöd torktumlare