ordentlig rengöring och underhåll av köksavfall avfallsbehållare

ordentlig rengöring och underhåll av köksavfall avfallsbehållare

Kök sophantering enheter fungerar som en av de mest använda apparater i det moderna köket. Korrekt underhåll och regelbunden rengöring av enheten förlänger dess livslängd och garanterar problemfri daglig användning. Medan sophantering enheter säkert avyttra nästan alla biologiskt nedbrytbart mat , det finns gränser för vad de kan hantera . Running omhändertagande med rikligt med kallt vatten och slipning bara rekommenderad avfall ser ditt förfogande enhet fortsätter som en hårt arbetande köksmaskin

Proper Använder

Korrekt användning av dina sopor enhet garanterar lång livslängd och enkelt underhåll . Kör alltid kallt vatten före, under och efter användning av förfogande . Detta gör det avfall vara korrekt marken, och stelnar fett och olja så att de kan genomföras genom systemet . Varmt vatten löser upp fettet , deponera det på ditt förfogande och ledningar där det kan samlas och träskor form . Kallt vatten hjälper också cool förfogande motorn . Bara köra motorn under korta perioder av en minut eller så för att förhindra överhettning .

nästan alla former av matavfall kan kanaliseras ditt förfogande så länge som det är biologiskt nedbrytbara och inte av en fiberrik innehåll. Undvik rått kött , tillsammans med fiberrik avfall såsom selleri , skal majs , kronärtskockor och brosk . Placera aldrig metall, plast eller aluminiumfolie i förfogande.

Rengöring

För att rengöra enheten sophantering , plats 1 /2 kopp bakpulver i enheten , följt av 1 dl vinäger . Anslut avloppet med propp medan blandningen fizzles . Skölj med kokande vatten . En alternativ metod är att sätta i proppen och fyll vasken med ca 1 1 /2 liter vatten och antingen 1 msk . blekmedel eller 1 kopp bakpulver . Använda gummihandskar , ta bort proppen och låt lösningen rinna .

Underhåll

För att hålla dina sopor enhet utan problem , aldrig hälla fett eller olja i den . Häll all olja och fett i en burk och förvara i kylskåp tills den är full . Kasta den fulla burken i papperskorgen .

För att hålla bladen rena och eliminera lukter , tillsätt en blandning av is och citrusskal till enheten och slipa , sköljning med kallt vatten. Frätande rengöringsmedel och full styrka blekmedel kan korrodera elektriska delar ditt förfogande enhet , så se till att skölj enheten grundligt om dessa kemikalier används .

Felsökning

innan du lägger din hand i enheten , stäng av både brytaren utfodring förfogande och avyttring själva enheten . Om enheten är igång, men gör konstiga ljud och kommer inte att dränera , kan det vara igensatt . Efter att stänga av enheten och brytare , kontrollera metall eller andra hårda föremål i enheten som aluminiumfolie , kapsyler , plast eller papper som kan igensättning bladen . Ta bort dessa med en tång vid behov. Om enheten har stannat , kontrollera reset-knappen , en röd knapp på eller i närheten av motorn . När enheten har rengjorts från hinder , tryck på knappen igen för att återställa.


Relaterade artiklar


ordentlig rengöring och underhåll av köksavfall avfallsbehållare
hur knivar ränta kök
Hur man sköter om köksredskap
hur måla knoppar köksspisen
hur man gör pizza box Solköken
hur man identifierar köksredskap och apparater
shampooers vs ångkokare
hur man byter en fläkt köksfläkt
hur man rengör kök ludd stöd torktumlare
hur du väljer en köksfläkt