hur man byter en elektrisk spishäll

hur man byter en elektrisk spishäll

Byter ut en gammal , coil-typ kök elektrisk koka upp med en av de eleganta nya glas-toppmodellerna kan vara en större utmaning än helgen gör- det -själv- projekt kan det verkar vara i början. Utöver de hundratals dollar du vanligtvis använder för en modern kock topp , kanske du måste betala en elektriker att göra vissa omkopplingar och ändra åtminstone ett av dina säkringsdosan s brytare

Du behöver : .
skruvmejsel.
Tång.
Elektrisk tråd strömstyrka /spänning testare .


1 .
Lyft din gamla Spishällen ur bänk som om du skulle öppna huven på en bil . Fatta den av framkanterna och lyft . Vissa kock toppar har stöd pinnar som kan stötta kocken toppen öppen . Scan undersidan för tillverkarens etikett som talar om strömstyrka av kocken toppen . Om det inte finns någon etikett eller i övrigt uppenbara sättet att fastställa strömstyrkan för din nuvarande kock toppen , är det säkraste sättet att gå vidare till en elektriker . Alternativt kan du koppla bort Spishällen elektriskt och ta den till en elektriker för utvärdering. Hursomhelst är det viktigt att känna till strömstyrka av Spishällen du byter ut .
2 .
Mät hålet i bänk där din nuvarande passar koka upp . Detta är särskilt viktigt när du byter kock toppar i granit bänkskivor .
3 .
Handla kock toppar som matchar strömstyrka kocken topp du byter ut . Tyvärr har många gamla spole typ kock toppar bara använder 30 ampere , medan de flesta moderna glasöverdel dem efterfrågan 40 eller 50 ampere . Detta kan betyda att du måste byta ut 240-volts ledningar till ditt kök och den 30- amp säkring och brytare i ditt säkringsskåp med dem klassade för 40 ampere eller 50 ampere .

Byte av ledningar kan vara nödvändigt eftersom gamla 30-amp kretsar används normalt 10- gauge wire medan den nyare 40-förstärkare och 50-amp ni ringer för 8-mätare.
4 .
Trip kretsen på din säkringsskåpet och sedan i köket använder din elektriska linjen testare att se till att det inte finns någon aktuell körs i din 240-volts linje . Använda skruvmejsel och tång , fästa trådarna från nya kock toppen till 240-volts linjer , efter kopplingsschemat som levereras med den nya kocken toppen .
5 .
Släpp nya kock uppe på kocken översta hålet i bänk . Vissa modeller finns anvisningar för montering av kocken toppen till bänk . Återställ automatsäkringen vid säkringsdosan . Slå på den nya kocken toppen att se till att den fungerar .

tips och varningar


 • Match strömstyrka din nya kock toppen till strömstyrka av ditt hem 240-volts ledningar . Försöker köra en 40-amp eller 50-amp kock toppen på en 30-amp krets , särskilt om du slår på mer än en eller två av brännarna vid någon tidpunkt , kan innebära frekventa resor till säkringsdosan att återställa kretsen .
 • Om du är osäker på din egen elektriska förmågor , hyra en elektriker installera din nya kock toppen . De pengarna kan ge dig sinnesfrid att din installation uppfyller dagens byggnormer och att din nya apparat kommer inte att överbelasta ditt hem ledningar systemet, och därmed riskera överhettning och möjligtvis eldsvåda .
 • Försök inte att koppla din gamla kock topp-eller för att ansluta din nya-utan att se till att 240-volt till ditt kök har stängts av . Kontrollera att brytaren på säkringsdosan är i läge OFF , och använda en elektrisk ström testare att säkerställa att det inte finns någon aktuell körs i två 120-volts linjer till ditt kök innan du rör dem .


 • Relaterade artiklar


  hur man tänder en gas torktumlare
  hur reparera overhead fan dra kedjor
  hur man ändrar en Amana element torktumlare Värme
  hur man installerar en luftningsgaller utomhus torktumlare vent
  gasspis : direkt utlopp vs vent - fri
  hur man rengör Vattenintagsfiltret på en bubbelpool bricka
  hur man rengör en mikrovågsugn snabb med en kopp ångande vatten
  hur man byter en fläkt köksfläkt
  hur man mäter en sladd av ved
  hur man beräknar den nödvändiga storleken luftkonditioneringen