hur man byter värmeelementet i en Frigidaire diskmaskin

hur man byter värmeelementet i en Frigidaire diskmaskin

Värmeelement i din Frigidaire diskmaskinen värmer vattnet och torkar disken . När elementet slutar fungera , måste du veta hur du ersätta den . Ersättning element kan köpas på anläggningar apparaten reparation . Du måste ge säljarna kontorister med ditt Frigidaire modell nummer så att de kan få dig på rätt del till din diskmaskin

Du behöver : .
kryssmejsel
Nåltång.
Wrench set.
Ersättning värmeelementet .


1 .
Vrid brytaren iväg till diskmaskinen för att koppla bort strömmen från enheten . Brytaren är placerad i hemmets elektriska fält .
2 .
Öppna luckan tills du kan se skruvarna som håller toppen av den undre luckan . Ta bort de två skruvarna från toppen av panelen med en Phillips- skruvmejsel . Stäng luckan och ta bort de två skruvarna på var sida om luckan . Dra luckan ut och lyft upp för att ta bort den.
3 .
Titta under diskmaskinen och leta reda på värmeelementet terminal ledningar. Koppla loss anslutningarna från värmeelementet terminalerna med hjälp av en tång nål näsa . Var noga med att ta kablarna på metall leder , och inte av kabeln själv . Ta tag i trådarna överallt, men leder kan leda till att bryta trådarna .
4 .
Ta bort de två låsmuttrarna som håller värmaren till botten av diskmaskinen med hjälp av en skiftnyckel .

5 .
Öppna luckan och lyft värmeelement ur hållaren klippen . Klämmorna behöver inte tas bort från diskmaskinen. Placera den nya värmeelementet i klämmorna , med elementet terminalerna går igenom botten av diskmaskinen . Se till att gummitätningen passar färgen på diskmaskinen botten .
6 .
Nå under diskmaskinen och anslut de två kablarna till uppvärmning terminalen genom att skjuta trådändar över terminalerna . Säkra uppvärmning terminalen till diskmaskinen med hjälp av låsmuttrarna. Dra åt låsmuttrarna med en skiftnyckel.
7 .
tillbaka serviceluckan och säkra sidor med fästskruvarna . Öppna luckan och installera de två fästskruvarna till toppen av luckan . Stäng luckan och vrid brytaren tillbaka till diskmaskinen .

tips och varningar


 • Koppla alltid bort strömförsörjningen från apparater innan reparation dem .


 • Relaterade artiklar


  Hur konvertera fläktar till usb
  Felsökning av en Hayward värmare
  hur man använder en spis Harman pellet
  ånga bricka vs vanlig bricka
  hur du tar bort tätningen agitatorn nav på en bricka GE
  hur man installerar en tv ovanför en gas spis
  hur man byter motor kopplet på en bubbelpool
  var man kan köpa en laser termometer
  Kenmore värme tvättmaskin och torktumlare problem
  hur reparera frysar