hur man installerar en ugn tändare

hur man installerar en ugn tändare

Byta gas tändare i ugn är en måttligt svår uppgift främst eftersom du arbetar i ett begränsat utrymme. Tändmedel har två trådar in i ena änden , som värmer en tändare spole tills det blir glödhet . Detta orsakar ugnen gasen att antända . Hela tändare är täckt av en metall som täcker för säkerheten . Rör inte tändare själv, utan endast den metall som täcker

Du behöver : .
Nya tändare kit
Skruvmejsel.


1 .
Stäng av gastillförseln till ugnen , liksom makten. Öppna ugnsluckan helt . Vissa dörrar glider sina gångjärn när den dras direkt uppåt. Ta bort alla hyllor metall mat . Ta bort metall som täcker den ligger i botten av ugnen ( det vanligtvis har hål i den så att värmen från gaslågan i ugnen ) . Dessa beläggningar kan oftast lyftas upp några inches och sedan dras ut. Beroende på märke av gasspis , kommer du att se en metall sköld ( en låga spridare ) i mitten av ugnen botten , hålls på plats av en vingmutter , eller vanlig mutter . Ta bort denna sköld .
2 .
Hitta den gamla tändare , som vanligtvis finns på baksidan av ugnen . Ta bort de två tändare kablarna från ugnen elledningar genom att lossa de två keramiska tråd nötter . Ta bort de två som sitter på metallen som täcker som håller tändare på plats . Tog bort den gamla tändare .
3 .
Skruva den nya tändaren s metall täcker ( med tändare inuti) på plats . Anslut ugnens två elledningar till antändningsanordningen kablarna med två keramiska muttrar ( använd nya muttrar som medföljer den nya tändare ) . Byt metallplåten ( flamma spridare ) innan du sätter i metall som täcker med hål i botten av ugnen. Sätt någon mat rack , och stäng ugnsluckan .
4 .
Slå på gasleveranser , liksom makten. Slå på ugnen för att kontrollera att den nya tändaren fungerar .

tips och varningar


 • Om den nya tändaren inte tända ugnen gas efter två minuter, Chansen finns att det är felaktiga och måste ersättas .


 • Relaterade artiklar


  hur man identifierar köksredskap och apparater
  felsökning av en gas torktumlare termosäkring
  hur man installerar en roper slang bricka vatten
  Varför är inte min frys frysa något ?
  hur man beräknar volymen av en inomhus eldningsolja bränsletanken
  typer av tvättmaskiner
  hur man får information om Frigidaire diswashers
  hur du tar bort en drop-in spishäll
  hur man byter en broiler enhet i en elektrisk ugn
  Hur man vet om Alen luftrenare arbetar