Hur man skärper en kniv med vässa

Hur man skärper en kniv med vässa

En vass kniv är ett viktigt verktyg för alla typer av jobb och din bästa vän i köket , eftersom det ger en exakt styckning, skivning och hugga av kött och grönsaker . När kanterna på din kniv bli slö , kan du slipa den med ett bryne . Brynen är hårda stenar gjorda av karborundum , keramik eller andra slitande material . Vässa din kniv på ett bryne för att säkerställa de säkraste styckning och förlänga livslängden på bladet

Du behöver : .
Whetstone
Handduk .


1 .
Täck brynet i vatten och blöta det för ca 20 minuter, tills inga bubblor kommer från stenen .
2 .
Placera en medium korn bryne på toppen av en fuktig handduk på en plan yta för att förhindra den från att flytta , med de grova grus uppåt .
3 .
Håll kniven som du vill skärpa i handtaget . Lägg knivblad på brynet , med bladet på en 20-graders vinkel och spetsen pekar bort från dig . Steady spetsen på kniven med en hand för att leda den, och sedan försiktigt dra kniven mot dig för att slipa hela kniven från spetsen till hälen . Välj kniven tillbaka upp , placera den där den var och dra det tillbaka igen , upprätthålla en konstant rytm . Alltid vässa kniven i en riktning , inte flytta bladet fram och tillbaka på brynet . Applicera lätt till måttligt tryck till med knivbladet, beroende på hur tråkig dess kant är .
4 .
Vänd bladet och upprepa slipningen på andra sidan av kniven . Upprepa 10 till 20 gånger på varje sida av kniven . Om kniven är väldigt tråkigt, kommer det att krävas flera slag mot brynet .
5 .
Testa skärpan i kniven genom att hålla ett papper vertikalt , och dra ner kniven det . Din kniv är vass om det enkelt skär pappret

tips och varningar


 • Brynstenar kan köpas i tre kategorier : . grov sand , grus medium och super fint korn . Medium grus brynen rekommenderas för normal , alla ändamål skärpning .
 • Om det finns några mycket små bitar av ojämna metall kvar på din kniv efter slipning , använd en hening stål pinne , som kommer att ta bort alla jags eller grader och hålla din kniv smidigt . Håll kniven i 20 graders vinkel och dra den över båda sidorna av hening sticka fem eller sex gånger .
 • Vässa dina knivar på ett bryne vanligtvis krävs varannan eller var tredje månad.
 • alltid vara försiktig att inte skära av era händer och fingrar samtidigt vässa din kniv .


 • Relaterade artiklar


  Syftet med en anod i en varmvattenberedare
  hur man byter tändare på ett Amana 7300 gasspis
  hur man installerar en luftningsgaller utomhus torktumlare vent
  hur en piedestal fläkt fungerar
  shampooers vs ångkokare
  installationsinformationen för diskmaskiner
  hur man identifierar en tillverkare av Kenmore apparat
  Kenmore Elite kylskåp felsöka
  steg-för - steg-instruktioner för Ratchet rem
  anvisningarna för rengöring Kenmore ugnar