hur man installerar en tre fronter sladd på en elektrisk tork

hur man installerar en tre fronter sladd på en elektrisk tork

Nätsladdar för stora hushållsapparater , till exempel elektriska kläd tenderar att bli skadad eller kan helt enkelt slitas ut under en tid att kräva en fullständig ersättning. Lyckligtvis torkar har en löstagbar lucka där kabeln kommer in i enheten för enkel sladd ersättare . Vid byte av en elkabel , kablarna är färgkodade vilket gör det nödvändigt att varje ledare ska anslutas till rätt terminaler i torktumlaren
1 .
Koppla ur torktumlaren från vägguttaget kärlet .

2 .
Ta bort skruvarna till bakre strömkabeln plint med en lämplig skruvmejsel . Lägg panel och skruvarna åt sidan där de inte försvinner lätt .
3 .
Anslut den vita tråden till "Neutral " terminalen på insidan plint . Denna terminal kan vara märkt med antingen " N "eller " Neut . " Ta bort muttern från bulten till bild terminalen klack på bulten sedan tillbaka muttern och dra åt . Det är bäst att använda ett lämpligt uttag med spärrnyckel när man arbetar med nötter terminal lug.
4 .

Leta reda på terminalen som har en tråd ansluten till metallskåp av torken . Ta bort muttern och installera de kala eller gröna ledningen för den nya elkabeln till den terminalen lug. Detta sladd tråd är marken stiftet tråd . Sätt muttern tillbaka till lug och dra åt ordentligt på plats .
5 .
Ta bort muttern från " L1 " terminal och ansluta den röda ledningen till terminalen bulten . Detta kabel är positiv (+) ledaren . Sätt tillbaka muttern och dra åt ordentligt.
6 .
Ta bort muttern från " L3 " terminal och ansluta den svarta ledningen till terminalen bulten . Detta kabel är negativ ( -) ledaren . Sätt tillbaka muttern och dra åt ordentligt. Var noga med att inte koppla den svarta tråden till " L2 " terminal om du installerar på tre fronter sladden , som " L2 " -uttaget används när du installerar en mer modern fyra stift kabel . Var noga med den svarta ledningen är kopplad till "L3 " terminal med en tre-stickkontakten .
7 .
Byt plinten locket på kroppen av torktumlaren och dra åt alla skruvar ordentligt .

tips och varningar


 • Om du installerar en strömkabel till en helt ny torktumlare och sladden är paketerad separat , samråda med Setup avsnitt i bruksanvisningen för mer särskilt samband information för just din torktumlare .


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör stänger av rostfritt stål Flavorizer för grillen
  hur man installerar en vedspis dörr tätning
  Kenmore värme tvättmaskin och torktumlare problem
  hur man byter en torktumlare kärl
  Hur man väljer en mandolin Slicer
  Hur berätta om du har hårt eller mjukt vatten
  felsökning av en torktumlare Bosch nexxt
  Hur du tar isär en GE- kylskåpsdörren
  hur man kan sänka gasen på spisen
  Syftet med en förångare