tips om hur man rengör en gasugn

tips om hur man rengör en gasugn

Du behöver:
Skruvmejsel
. Mutter förare .

En gasugn kan vara en av de svåraste köksapparater att rengöra . Förutom att de får regelbunden användning , ugnar brukar baka på någon mat spills inuti dem och får det att bli härdad och svår att avlägsna. Till skillnad från elektriska ugnar , gasugnar saknar en hög värme självrengörande funktion . Det finns dock några tips som kan göra städning din gasugn enklare och mindre tidskrävande.

Använd handskar

En av de bästa sakerna du kan göra för att rengöra din gasugn enklare är att använda gummihandskar under hela processen . Om du arbetar med starka kemiska rengöringsmedel , detta är absolut nödvändigt . Även om du använda ett milt rengöringsmedel , kommer handskar hålla händerna från insupa vatten och rengöringsmedel , tillsammans med fett och ugn skräp . Handskar kommer också att skydda händerna mot den grova skursvampar du kan behöva använda .

Be Patient

Tålamod är en viktig del av städning en gasugn . Precis när maten inuti en ugn blir bakas på tiden , kommer det att bryta bara ner och komma bort med tiden också . Applicera din rengöring och låt ugnen i blöt i en timme eller mer . Detta kommer att ge tid för den kemiska processen att göra sitt jobb , vilket gör skrubber och avlägsnande av skräp så mycket lättare när du återgår till uppgiften .

skursvampar

slipande skursvampar inne i ugnen och en mer böter pad på spisen och ugnsluckan . Mjuk bomull dukar och pappershanddukar är bra för detaljerad efterarbeten , eller för sköljning och torkning av ren ugnen , men har liten effekt på hårda fett och bakat-på mat . Stålull och stålull fungerar bäst på metalliska ytor inuti ugnen , medan syntetiska skursvampar fungerar bäst på annat håll .

Gör din egen Cleaner

Det finns flera grundläggande reningsprocess lösningar som du kan göra själv , snarare än att spendera pengar på kemiska rengöringsmedel eller riskera att hälsoeffekterna av att få kemikalier i ditt kök . En enkel gas ugnsrengöringsmedel är 1 msk citronsaft och 1 msk blekmedel , utspätt i en liter vatten . För mer oroande ugnar , göra en pasta från 5 msk bakpulver , 3 droppar flytande diskmedel , och 4 msk vit vinäger . Applicera pastan och låt det tär på ugnen smuts innan skrubbas ren med en skursvamp .

Ett alternativ renare kan göras från lika delar salt , bakpulver och vatten . Applicera pastan på insidan av ugnen , stäng sedan dörren och värm ugnen till 500 grader i en timme . Låt ugnen svalna innan du torkar bort renare , och smutsen tillsammans med det.

Undvik värmeelement

När du rengör en gasugn , undvika att få värmeelementen våt . Detta är mer av en utmaning med gasspis där brännarna är utsatta för, men det kan vara knepigt i en ugn, speciellt vid rengöring av broiler avsnittet strax under elementen.

Om du får renare eller vatten på elementen , testa ugnen för att se om det kommer fortfarande ljus . Om inte, använd en torr trasa eller pappershandduk för att badda värmeelementet där det förekommer våt . Om ugnen fortfarande inte antänds , kan du behöva vänta på att vattnet helt torr . Använd en hårtork och pappershanddukar för att påskynda processen .


Relaterade artiklar


tips och idéer för ett transportband ugn
hur man byter en bubbelpool bricka bälte
hur man ladda en guide växel 5- i -1 kraftverk
hur man ansluter en enhet sophantering med diskmaskin
Felsökning en LG maker kylskåp is
hur man ökar vattentrycket från en brunn
typer av AC -system
hur guide för gjutjärn braskamin restaurering
hur man mäter en switch med en ohm mätare
hur du tar bort tätningen agitatorn nav på en bricka GE