Hur fungerar elektronisk tändning arbeta på en gasgrill ?

Hur fungerar elektronisk tändning arbeta på en gasgrill ?

En gasgrill antänds gasen på flera brännare hela grillen för att producera värme . Det finns flera olika sätt att gasen antänds , och mer än en användning el . Elektrisk tändnings är en nyare och populär metod för drift gas grill : det är mer pålitlig än den äldre lampan metod och driver mer exakt

gasdrift

Gas Grillar arbeta med en propan blandning som tillhandahålls av en propan tank som användare köpa och ställa in separat från grillen . Detta gasolflaskan använder ventiler för att kontrollera flödet av gas till brännarna . De flesta elektriska gas grillar är utrustade med sensorer som automatiskt stänger av gas eller lägre flödet i händelse av ett problem . Om grillen fungerar som förväntat , då efter ventilen tillåter ett visst mått av gasen att gå igenom , kommer brännarsystem skapa värme för att tända den till en het flamma .

Pilot

Den traditionella metoden för belysning gas är genom en kontrollampa . Dessa system normalt inte använder någon el och bör inte förväxlas med grill som gör det. Istället för att skapa en gnista , är lampan en separat gasledningen som stannar lyser konstant , så länge grillen är ansluten till gas . Denna konstant eld antänder när den når brännaren att ge mycket större , matlagning låga .

Electronic

elektroniska tändsystem ersätta lampan är en enkel tändstift enheten inte olikt de som finns i motorer . Gasen når fortfarande brännaren , men nu en transformator genomför en högspänning till ett tändstift , vilket gör att spänningen att hoppa från toppen av tändare till en metall vägg . Detta hoppa skapar en stor mängd värme i ett litet utrymme , som antänder den omgivande gasen .

Crystal

En annan elsystem ibland används i gas grill är den piezoelektriska kristaller tändningen . Dessa kristaller har förmågan att producera elektrisk ström som grundar sig på frekvenser som går genom dem . I detta fall är kristall slås eller böjda på ett visst sätt som gör det producera tillräckligt med ström för att tända gasen i brännaren .

Problem

Medan elektrisk tändning är säkrare än de äldre systemen lampan , det kan fortfarande fel . Ibland transformatorn kommer att misslyckas , eller inte har tillräckligt med spänning ( helst omkring 40 volt ) för att skapa gnistan och driva ytterligare system, såsom lampor så att användaren kan grilla i mörkret . Vid andra tillfällen kan magnetventil eller styrdonet utveckla problem och underlåter att skicka spänning till tändstiftet .


Relaterade artiklar


hur man mäter en sladd av ved
hur man installerar LG gas torktumlare
hur nivå en LG bricka
hur man rengör kök ludd stöd torktumlare
hur man byter en pump bälte för en MAYTAG bricka
träpellets ugn information
Felsökning av en elektrisk torktumlare som tar för lång tid
torktumlare ludd säkerhet
hur du ändrar bältet på ett Eureka elnät plus vakuum
hur man fixar whirlpool tvättmaskin läcker