Hur man testar en kompressor på VVS

Hur man testar en kompressor på VVS

En kompressor fungerar som en uppvärmning, ventilation och luftkonditionering ( HVAC) hjärta . Den pumpar freon genom koppar vener till luftkonditioneringen : s organ , och regelbundna läkarkontroller kan ge en indikation på dess hälsa . Kompressor misslyckande är en av de viktigaste skälen för att ersätta en VVS -system . Bara för att en kompressor inte kör dock inte betyder att den behöver bytas ut. Det enda sättet att veta om en kompressor måste bytas ut är att testa det

Du behöver : .
Multimeter
Läder arbetshandskar.
Köldmedium mätare.
Skruvmejsel .
Nål-tång .
Wrench set.
5 /16 mutter förare.
1 /4 mutter föraren .


1 .
Kontrollera spänningen över kontaktorn inne i kontrollboxen . Den sida som ledningarna från huset ansluta till bör läsa om 220 volt . Om det inte gör , så kontrollera om brytaren är på . Återställ brytaren om det var löst . Om brytaren omedelbart resor , sedan en kort finns i systemet , som riktar sig senare .
2 .
Granska start och kör strömstyrka av kompressorn . För att göra detta , stäng av el av vid koppla boxen . Kläm fast amp -probe del av multimetern runt en av kablarna som går från kontaktorn till kompressorn . Gå in och sätter på systemet på termostaten. Insidan enheten är ansluten och på. Slå på strömmen vid koppla boxen . Spela in kompressorn starta strömstyrka . Låt kompressorn gå i fem minuter . Anteckna springa strömstyrka . Kolla dessa två siffror mot kompressorn betyg anges på luckan klistermärke . Den inspelade strömstyrka bör vara samma eller något lägre . Ta bort AMP- sonden .
3 .
Kontrollera köldmedium trycket från det aktiva systemet . Sätt på dig ett par läderhandskar arbete för denna uppgift eftersom högtryck freon kan orsaka köldskador . Anslut en uppsättning köldmedium mätare till enheten . Kontrollera höga och låga sida tryck mot den omgivande luften diagram som på insidan av locket . Om kompressorn går och trycket är nära lika , då kompressorn är sliten och behöver bytas ut .
4 .
Kontrollera kompressorns elektriska terminaler . Gör detta genom att stänga av el vid koppla boxen . Ta sedan bort locket för att få tillgång till kompressorn . I vissa fall är fläkten kopplad till locket . Fläkten har nog extra kabel för att kunna flyttas utan att koppla det . Bänd upp kompressorn kåpan . Kontrollera anslutningarna för smält terminaler . Smält terminaler är ett tecken på kompressor misslyckande .
5 .
Testa kompressor för en kort . Först märka varje tråd att göra en ominstallation lättare . Ta sedan bort trådarna från kompressorn. Vrid multimetern på ohm . Tryck på leder tillsammans. Mätaren bör pip . Tryck en leda till kompressorn fallet , tryck sedan på den andra leda till att varje terminal . Om mätaren piper vid något terminal , sedan en kort är i kompressorn .
6 .
Kontrollera kompressorn kontinuitet med ohm mätaren . Tryck en terminal med en bly . Tryck på den andra leda mot andra terminaler . Gör detta för varje kombination . Det bör finnas kontinuitet mellan varje . Om det inte , då kompressorn är dålig .

tips och varningar


 • Om kompressorn kollar bra men startar inte , kontrollera kondensatorn och tina styrelsen för underlåtenhet .
 • Använd alltid ytterst försiktig vid arbete med elektricitet .


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort timern från en MAYTAG bricka
  vad är R22 köldmedium ?
  instruktioner för en Honeywell termostat
  värmelåda vs en vägg ugn
  hur man rengör ett maker dropp kaffe grundligt
  hur metallskrot
  hur du återställer KitchenAid mikrovågsugn
  hur man sätter på en ugnslucka
  hur man rengör den rullar av en värmepump
  hur du döljer min tvättmaskin och torktumlare