Lennox vs Trane ugn

Lennox vs Trane ugn

Ugnar används för uppvärmning av bostäder och kommersiella byggnader. De flesta ugnar antingen använda elektricitet, gas eller olja för att värma luft som sedan pumpas hela HVAC ( värme, ventilation och luftkonditionering ) -systemet. Lennox och Trane både göra en mängd olika ugnar konstruerade för bostadsfastigheter eller kommersiella tillämpningar . Nedan är en jämförelse av bostadshus modeller

Furnace Fakta

En ugn är en av ett par olika alternativ för uppvärmning av hem . En ugn värmer en buidling genom att tvinga uppvärmd luft in i den. Det finns små , väggmonterad enheter är vanliga i lägenheter , och större , mer robust centrala enheter värme för bostäder . Äldre gas ugnar har ofta en pilot ljus som antänder större flöde av gas när ugnen slås på . Nya modeller använder ett mer effektivt tändsystem . Enligt ACEEE. org , de nyare tändsystem är minst 15% effektivare än de modeller tändlåga. Nästan alla ugnar använda en termostat för att utlösa när de slår på och av .

energieffektivitet

I många delar av landet , särskilt i områden med kalla vintrar , värme är den enskilt största energi kostnad för ett hushåll . Uppvärmning kan stå för upp till 50 procent av den årliga energianvändningen i en byggnad , enligt det amerikanska rådet för en energieffektiv ekonomi ( ACEEE ) . På grund av detta är många konsumenter som berörs av effektiviteten i sina ugnar , eftersom bortkastad energi leder till bortkastade pengar. En ny ugn mäts med dess " årliga bränsleutnyttjandet effektivitet ", eller AFUE , som uttrycks i procent , med 100 procent att vara perfekt effektivitet . De flesta ugnar på marknaden varierar från 78 procent till 96 procent effektivare , enligt ACEEE , men bara enheter som skattesats 90 procent eller högre får Energy Star- märkningen , som anger att de uppfyller en regering standard för hög verkningsgrad.

Lennox Funktioner

Lennox Elitserien G61 är ett högeffektivt , tvåstegs bostäder gasugn . Lennox säger denna modell har en AFUE betyget 94,1 procent . De två etapper hålla fläkten och ugnen körs på en låg nivå hela tiden , som bevarar temperaturen nivåer jämnare , i motsats till enstegs ugnar som kan pendlar mellan varma och kalla som systemet växlar från full OFF till ON . Fläkten facket är isolerat för att minska buller . Det finns två värmeväxling system, båda tillverkade av högkvalitativt stål för lång livslängd och ökad avskiljning av värme .

Trane funktioner

Trane XL90 är en högeffektiv , tvåstegs bostäder gasugn . Trane säger att den har en AFUE rating på upp till 93 procent , beroende på vald modell . Återigen innebär två steg värmesystem större komfort och effektivitet än med ett enda steg modeller . Fläkten har en fläkt med fyra hastigheter , vilket ger stor mångsidighet och ett förseglat förbränningssystem med möjlighet att ta in 100 procent utomhusluften , som håller luften inne fräscha . Den XL90 har ett stycke system värmeväxling . Skåpet är tillverkad av tunga isolerat stål för att minimera buller .

Jämförelse

Både Lennox G61 och Trane XL90 är mycket effektiva , rating över Energy Star , 90 procent krav , och ger stor mångsidighet och komfort i drift . Den Lennox högre verkningsgrad skulle göra enheten något billigare att driva i det långa loppet . Båda enheterna är två steg system som ger mer stabil temperaturreglering , men Trane : s fläkt med fyra hastigheter Systemet ger användaren ännu fler alternativ för prestanda .


Relaterade artiklar


Hur man testar tryckvakt på en bubbelpool duett
hur man använder en aprilaire luftfuktare
hur man byter motor kopplingar i en MAYTAG bricka
hur du väljer en köksfläkt
hur man fixar vattenförsörjningen på en Kenmore kylskåp
hur man rengör ett maker pezz kaffe
hur man byter en spolarmen på Hotpoint diskmaskiner
komponenter i en vedspis skorsten
enbuskar som tål mycket regn
hur man gör det bästa av värmen från en vedspis