liten apparat sladd reparation

liten apparat sladd reparation

En skadad nätsladd är en säkerhetsrisk, skadade sladdar kan starta en brand eller kort ut ditt hem makt . I vissa fall kan du lappa ihop det skadade sladden med eltejp . I andra fall måste du ersätta de skadade slutet av sladden med en ersättare från din järnaffär eller en gammal apparat

Du behöver : .
eltejp
. Utbyte med stickpropp .
Krympslang .
Lödkolv.
Löd.
Ljusare .


1 .
Koppla bort apparaten från strömkällan .
2 .
Inspektera sladden inte är skadad . Om sladden är bara något skadad och ingen tråd visar genom isoleringen , linda eltejp över den skadade delen av ryggmärgen . Om kontakten är skadad eller inre synliga ledningar , skall du byta den skadade delen av sladden med en ny sladd för att undvika risken för elektrisk brand .
3 .
Skär skadade slutet av den ursprungliga nätsladden , lämnar efter vilken del av sladden är oskadad på apparaten slutet . Skala av isoleringen från de första 2 inches av oskadade delen av sladden . Ta bort isoleringen bara från sladden , inte från enskilda ledarna inne i kabeln .
4 .
Skala 1 /2 tum av isoleringen från slutet av varje av de exponerade kablarna på oskadade del av sladden ansluten till apparaten.
5 .
Skjut en bit krympslang som är precis bredare än sladden och 3 inches lång över hela ersätta sladden . Skjut en bit krympslang som är precis större än varje enskild tråd och ca 1 tum lång över varje tråd .
6 .
Twist utsatta avsnittet om den svarta kabeln i den exponerade delen av den svarta ledningen om att ersätta kabeln . Löd trådarna tillsammans med din lödkolv . Upprepa detta steg för varje tråd , matchande varje kabel på apparaten med motsvarande tråd om att ersätta sladden .
7 .
Skjut alla de små bitar av krympslangen över den nyligen lödningar tråd korsningar . Håll slangen precis över lågan från en tändare för att krympa slangen förrän den har överensstämde prydligt till kabeln under . Stäng av lättare om slangen börjar brännas . Skjut stora slang över hela tidpunkt och använda en tändare för att krympa slangen .

tips och varningar


 • Var noga med att använda en byte sladd på ca samma storlek som originalet sladd med stickpropp på slutet som har samma antal stift som originalet slutet av den skadade kabeln.
 • Du kan klippa ut en strömkabel från en gammal apparat och använda den för att byta ut strömsladden i stället för att köpa en annan sladd .
 • Om endast en liten del av sladden är skadad , kan du klippa den skadade delen av apparaten sidan och kontakten sidan och sedan ersätta kontakten sida för en ny ersättare sladden . Din sladd blir kortare , men ändå funktionellt .
 • alltid försiktig vid arbete med elektricitet . Se till att apparaten är helt bortkopplad från strömkällan innan du försöker att underhålla den .


 • Relaterade artiklar


  felsökning av en lg diskmaskin inte torka disk
  Skillnaden mellan en låda fläkt & fans torn
  hur man tråd en badtunna spa
  hur du hittar den pumpen på en Kenmore elit topp belastning bricka
  elektriska vind fläkt fördelar & nackdelar
  Felsökning av en utomhusdel luftkonditionering
  hur man återställer en GE mikrovågsugn
  riktningar för att läsa inställningarna på barometrar
  hur man kan skära med en plasma cutter
  den bästa luftrenare för dina pengar