vad är energi faktor med en effekt av ventil varmvattenberedare ?

vad är energi faktor med en effekt av ventil varmvattenberedare ?

Den energi faktorn är en term definieras av US Department of Energy att avgifterna den totala effektiviteten i en makt ventil varmvattenberedare. Det innefattar bland termisk verkningsgrad och standby- förluster från ackumulatortanken

Drift

En makt vent varmvattenberedare använder antingen propan eller naturgas för förbränning bränsle . Den bygger förbränningsluften inifrån huset , och en fläkt tvingar ut avgaserna via en skorsten .

Energi Factor

Energi Factor är en term som används av Energy Department att kvantifiera den totala effektiviteten i olika apparater . I fråga om en varmvattenberedare med en ackumulatortank , innehåller Energy Factor den termiska verkningsgraden hos bränslet konvertering och värmeförluster från tanken .

Verkningsgrad

Temperaturverkningsgrad åtgärder andelen värme innehåll från bränsle som överförs till vattnet. För gasdrivna varmvattenberedare , är denna andel ca 80 % .

Standby Förluster

Standby är den värme som går förlorad medan vattnet sitter i ackumulatortanken . Gas varmvattenberedare har standby förluster i storleksordningen 2,5 % per timme .

Power Vent

Efter vederlag för den termiska verkningsgraden och standby förluster för en gas varmvattenberedare, den totala energiförbrukningen maktfaktor vent varmvattenberedare för närvarande på marknaden är i intervallet på 0,57 till 0,65.


Relaterade artiklar


brännolja vs ånga
jämförelse av frontlastare till toppen loader tvättmaskiner
Felsökning av en elektrisk värmare bottenplatta som inte värme tillräckligt
information om GE profil spisar
hur du tar bort honung vax från en mikrovågsugn
hur man byter en spolarmen på Hotpoint diskmaskiner
hur du tar bort is beslutsfattare
hur man byter den undre spolarmen på Kenmore diskmaskiner
hur man byter bälte i Eureka Powerline plus vakuum
hur man byter en dörr slå på en torktumlare