hur man byter en bricka timer

hur man byter en bricka timer

Moderna tvättmaskiner , för alla sina fina prylar och färgscheman , är bara inte lika välbyggda som de som våra föräldrar brukade använda . Dessa dagar, tvättmaskiner byggda för att vara onödigt apparater med plast delar som lätt slits ner efter flitigt användande. Men i en tuff ekonomi , helt enkelt byta ut en bricka är lättare sagt än gjort . Därför vet hur man fixar en egen bricka kan spara dig en bunt pengar samtidigt förlänga livet på din investering . Och ett av de enklaste komponenterna att fixa är också det som oftast bryter-timern . Om din tvättmaskin inte fungerar som den ska-till exempel , det är att stanna på agitation cykel för länge-då ersätter timern är oftast den rätta

Du behöver :
ny bricka timer
. . Skruvmejslar.
Nål-tång .


1 .
Dra ur brickan nätsladd från vägguttaget. Detta är viktigt eftersom för att få tillgång till timern , måste du öppna kontrollpanelen .
2 .
Dra ratten på timer så att det klickar ut i "på " läge . Direkt bakom ratten är en tunn plast klipp som säkrar ratten för att timern axeln . Använd nål-tång för att dra ut klippet . När du tagit bort klippet kommer ratten glider helt från axeln .
3 .
Demontera indikatorn ringen som sitter bakom vredet . Detta kallas " kjol " och det innehåller alla de tvätt och sköljningar . Du bör kunna bara lossna kjolen med fingrarna .
4 .
Dra tvättmaskinen från väggen så att du kan komma åt skruvarna på baksidan som håller kontroll luckan på plats . Vanligtvis finns det tre eller fyra skruvar längst upp baksidan av kontrollpanelen. Använd en skruvmejsel för att ta bort skruvarna och lägg dem på en säker plats .
5 .
Dra försiktigt och "Fold " kontrollpanelen locket nere , och , beroende på modell , kommer du har oftast att flytta det åt vänster eller höger för att avsätta den helt . Vila locket nedåt ovanpå tvättmaskinen , så att du tillgång till timern .
6 .
Klipp av ledningsnätet som är ansluten till timern . Brickan Tidursenhet finns vanligen till höger och det är oftast den största komponenten i styrskåpet .
7 .
Ta bort alla skruvarna som timern till kontrollpanelen. Beroende på modell av din bricka , kan du släppa in timern genom att skjuta den mot dig eller vrida det . Titta noga på hur det hålls på plats innan du försöker avsätta den så att du inte knäcka några plastclips eller innehavare .
8 .
Installera den nya timern genom att vända på arbetet med att undanröja den ursprungliga . Snap den på plats och installera skruvarna som håller fast den luckan . Sedan ansluter du kabelstammen till den nya timern .
9 .
Lyft luckan till kontrollpanelen och ställ in dess botten tillbaka in i gångjärn och skjut den på plats . Vik tillbaka luckan på plats och installera de tre eller fyra skruvarna som håller locket på plats .
10 .
Installera kjolen tillbaka till framsidan av kontrollpanelen.

11 .
Dra timern axeln ut med fingrarna och skjut vredet på den . Använd nål-tång för att skjuta plasthållnings klippet över baksidan av ratten för att säkra det på plats på axeln . Tryck vredet tillbaka så att maskinen kommer att vara i " off " -läge .
12 .
Sätt i tvättmaskinen och testa dina reparera genom att tvätta en massa kläder .


Relaterade artiklar


hur man installerar en Sears förfogande Kenmore sopor
Definitionen av en spänning inverter
takfläkt riktning vinter vs sommar
typer av centralt elvärme
hur man ändrar en Amana element torktumlare Värme
hur du tar bort tilloppsslangen från diskmaskinen
gör det själv : hur man byter en torktumlare säkring
Hotpoint torktumlare felsökning
hur du installerar en koppling för motor på en tvättmaskin
hur man fixar ett brutet bälte på en GE- tvättmaskin