korrekt installation av spisinsatser

korrekt installation av spisinsatser

En spisinsatsen kan ge många timmar av värme till ditt hem . Till skillnad från en vedeldad brand i din spis , håller in branden innehöll och mer värme stannar i hemmet i stället för att fly upp i skorstenen . När du installerar en eldstad infoga , är det viktigt att korrekt installera KAMINRÖR i din skorsten . Den KAMINRÖR måste installeras från toppen och nedåt i skorstenen och du bör överväga att anlita en professionell . När KAMINRÖR är på plats , installera spisen är en enkel process .

Du behöver :
Spisinsats
. Andningsmask.
Arbetshandskar .
Skyddsglasögon.
Nål-tång .
Måttband.
Aviator snips .
Hammer.
Plåt.
Frimureriet naglar , 1-1/2 tum .
Skruvmejsel.
Silikon ( värmetåligt ) .


1 .
bort spjället i skorstenen . Använd nåltång att förstå och ta bort stiften som håller den på plats . Lyft ut spjället . Du bör kunna se nederkanten av KAMINRÖR i skorstenen från öppningen nedan .
2 .
Gör en pan plåt . Mät måttet på öppningen i botten av skorstenen . Med flygare snips , skar en plåtbit till måttet på öppningen , lägga ytterligare en tum på varje sida . Klipp ett hack i hörnen av plåt stycke med flygare snips , och vik kanterna upp för att göra en fläns hela vägen runt . Detta kommer att vara plåt pan du kommer att använda för att täcka öppningen i botten av skorstenen .
3 .
Installera plåt pannan . Gör ett hål i mitten av plåt med en skruvmejsel. Med flygare snips , klipp hål stort nog för att tillåta plåten att passa över den nedre kanten av KAMINRÖR . Skjut plåten pannan upp över KAMINRÖR och fästa den på sidorna av skorstenen genom att hamra murverk spik i flänsarna på sidorna av skorstenen . Dreva kanterna på plåt pannan med silikon täta för att täta eventuella mellanrum mellan skorstenen och sidor av pannan .
4 .
Installera insatsen . Skjut din spis infoga i härden och anslut KAMINRÖR enligt tillverkarens anvisningar . Applicera ytterligare ett lager av silikon täta till det gemensamma mellan spisinsats och KAMINRÖR att täta eventuella luckor.

tips och varningar


 • Använd skyddsglasögon , arbetshandskar och andningsskydd för att skydda händerna från skärsår och dina ögon och lungor från skräp .


 • Relaterade artiklar


  Teflonbelagda elektrisk stekpanna säkerhet
  hur man fixar en Kenmore tvättmaskin lock
  felsökning av en gas varmvattenberedare med en effekt vent
  felsökning av en roper antal torktumlare modell rex5634pq0
  hur man beräknar BTU & W
  anvisningarna för rengöring Kenmore ugnar
  torktumlare avgaser alternativ
  gas torktumlare reparation tips
  felsökning av en GE diskmaskin som inte tömmer ut vattnet
  instruktioner om hur man rengör en Kenmore ugn