Vad är mikrovågsugnar för ?

Vad är mikrovågsugnar för ?

Mikrovågsugn tekniken har funnits sedan början av 1940-talet då ingenjören Percy Spencer sa Fortune Magazine , " Så småningom fältet kommer bli enorm. Vi kan inte börja tänka på alla de använder bläck torkning , sugrör läsk , tobak bota . . . det finns så mycket att göra det som driver dig förtvivlade " Spencer arbetade för Raytheon vid den tidpunkten . studerade han använder för vakuumrör och strålning . Inte långt efter var mikrovågsugnar uppfanns för personlig och kommersiell användning.

laga mat

Mikrovågsugnar används för att laga mat på flera olika sätt . Framsteg inom mikro-tekniken har gjort dem användbara för upptining fryst mat snabbt , matlagning hela måltider ( komplett med side- rätter ) och varmhållning av livsmedel.Snabb skurar av mikrovågor verksamhet gör det också möjligt att få mer saft ur citrusfrukter , mjuka upp hård smör och återuppliva gammalt bröd . Längre skurar av mikrovågor gör det möjligt att torka trädgård örter och smälta kristalliserad honung .

Förenkla Familjen

Mikrovågsugnar göra sterilisering saker enkelt och effektivt. Mikrovågor kock från insidan och ut , döda bakterier och skadliga ämnen i minuter . Människor använder dem för att sterilisera gemensamma punkter som kök tvättlappar , tandborstar och trädgårdsjord . Dessa poster bör vara fuktigt eller placeras i en skål med vatten för att förhindra brand fara .Medicinskt , mikrovågsugnar förbereda utmärkt varma kompresser i alla storlekar i ögonblicket . Fukta en trasa och värm i mikrovågsugnen. Då gäller det drabbade området.Kök kan luktfria med mikrovågsugnen . Lägg en matsked av vanilj i en kopp med två teskedar vatten . Värme och öppna mikron i några minuter för att snabbt ta bort oönskade lukter .Make -up kan mjukas upp i mikrovågsugnen. Sätt mascara i en kopp vatten och smält den i några sekunder . Sätt kräm baserad rouge och ögonskugga på en grund tallrik med vatten .

att lära och tillämpa vetenskapliga begrepp

Vetenskapen om mikrovågsteknik har uppmuntrat nya idéer om energi program. Det har breddat vår förståelse av molekyler , atomer och celler , omdefinierar hur de reagerar på olika typer av energi . Forskare och studenter studerar mikrovågsugn verksamhet , använder den för att utföra experiment i kemi , fysik och energi produktion, användning och bevarande . Framsteg inom vetenskap om mikrovågor har varit betydelsefulla för utbildning, medicin och brottsutredningar.


Relaterade artiklar


hur man rengör plast i en gasugn
hur man byter motor i min Kenmore diskmaskin
hur du installerar en ny termostat i ditt hem
hur du ansluter en bärbar generator till ett hem
hur man beräknar kubikfot en bricka
hur du tar bort motor och pump från MAYTAG
hur man rengör din vattenkylare
hur man rengör ventilen tilloppsslangen på en tvättmaskin
hur man fixar det varma vattnet på en GE- vattenberedare
hur du ansluter en generator för en säkerhetskopia