Vedeldstaden information

Vedeldstaden information

Vedeldning ugnar , kaminer och eldstäder har använts i tusentals år för att värma sitt hus och ett medel för matlagning . I USA hade hemma vedeldade tekniken mycket få förändringar i hundratals år . Under 1980-talet , problemen med luftföroreningar medfört snabba förändringar och ny teknik för ugnar vedeldning . Dagens trä ugnar är renare och effektivare än sina föregångare

Typer

Det finns två huvudtyper av inomhus trä ugnar : katalytisk och icke- katalytisk . Med katalytisk trä ugnar , är ett keramiskt katalysator placeras inne i förbränningskammaren och hjälper till att bränna upp rökgaser som produceras av träets förbränning . Icke-katalytisk ugnar kombinera ett system av bafflar och levererar luft som är utformade för att bränna avfall gaser . Var och en av dessa typer av trä ugnar har utformats med nya regler som kräver av tillverkarna att uppfylla specifika gränsvärden luftföroreningar. Dessa föreskrifter görs på nationell nivå av Naturvårdsverket och även med vissa statliga och lokala regeringar . Utomhus trä ugnar är oftast en vedeldad vattenvärmare i ett litet skjul . På grund av deras höga utsläppsnivåer och ökade regleringar , utomhus trä ugnar inte längre används ofta .

Överväganden

Wood ugnar finns i olika storlekar . Vissa mindre trä ugnar är avsedda att värma bara ett rum och är lämpliga för familjerum eller små stugor . Små ugnar kan också användas för att komplettera arbetet i äldre, mindre effektiva hem ugnar . Medium trä ugnar kan användas för att värma ett litet hem eller i en medelstor , energieffektiva bostäder . Större trä ugnar kan vara lämpliga för större hus och i mycket kallt klimat .

Installation och underhåll

Vid installation av ny ved ugn är det viktigt att läsa och helt förstå tillverkarens anvisningar . BauGB krav behövs för att bestämma rätt spel kring den nya Vedeldstaden , hur man skyddar brännbart golv och hur man korrekt montera ugnen och ventiler . Misstag vid anläggning får inte förekommit under viss tid , och även då endast när ett hem brand bryter ut . Det är lämpligt att anlita en professionell trä expert ugn installation . Regelbundet underhåll och rengöring är också bäst utförs av en professionell .

Best Practices

När träet ugnen är korrekt installerad finns flera riktlinjer eller bästa praxis , för att följa för att säkerställa ren , effektiv och säker bränning . Trä bör vara kryddat utanför i minst sex månader innan de smälter . Trä fukt mätare kan användas för att mäta vattenhalten . Mindre än 20 procent fuktighet är idealisk för ved . Stack trä snyggt och förvara den utanför med en presenning eller annat skydd över toppen av högen . Elda aldrig behandlat eller målat trä , plast, skum , sopor , plywood , drivved eller ruttnande trä .

Hälsa och säkerhet

Se till att ha en brandvarnare och kol detektorer kolmonoxid placeras i närheten av trä ugnen. Alla vedeldade rök kan vara farligt eftersom det innehåller små partiklar av giftiga förbränningsprodukter biprodukter . Kontrollera att det finns gott om ventilation och att ugnen är ventiler är rena och fria . Håll en brandsläckare till hands och se till att alla draperier , gardiner eller annat brännbart material är ett säkert avstånd från träet ugnen .


Relaterade artiklar


Felsökning kylskåp skarpare
Hur man köper den bästa kombinationen ugnen konvektion mikrovågsugn
Orsaker till en central luftkonditionering lukt
hur man skapar en rapport konsument forskning om Conair tryck
hur man byter drivrem på MAYTAG brickor
vad är en infraröd gasspis ?
hur man byter en bosch tätning luckan
hur man loss en soptunna komprimator
hur man mäter nivån av en oljetank
hur du tar bort is beslutsfattare