dubbel vägg vs trippel vägg skorstensröret

dubbel vägg vs trippel vägg skorstensröret

Skorsten är isolerad metallrör som används för att ventilera på ett säkert sätt till luften utanför de förbränningsprodukter som tillverkats av trä , kol eller olja . Det är inte nödvändigtvis monteras i en skorsten , det kan vara fristående . Stuprörs är oisolerat rör används i rum där kaminen eller andra enheten finns. Stuprörs sker i enkel- och dubbel-vägg versioner . Skorsten också görs i två typer , dubbel vägg och trippel vägg

Lista

dubbel-och triple-vägg isolerade röret är listad som klass ett ventilationsrör och måste uppfylla antingen UL standard 103 eller 103HT . UL-standard 103 krävs pipa kan säkerheten drift med en inre temperatur på 1000 grader Fahrenheit och motstå en högsta temperatur på 1. 700 grader Fahrenheit. Den jämförbara siffror för 103HT standarden 1. 700 och 2. 100 grader .

Val av Lista

Noteringen krävs för ett visst kamin får anges av tillverkaren. Eller din lokala byggnormer kan kräva att en särskild notering , vare sig generellt eller för särskilda typer av bränsle eller apparaten . Detta kan vara ett skäl att använda triple-vägg rör snarare än dubbla väggar . Du måste installera skorstensröret möte den mest restriktiva informationen.

Hur van

Single-vägg stuprörsorganisation kan installeras från en kamin till inom 18 inches av något brännbart material . Varken den eller dubbelväggig oisolerat rör kan användas för att tränga igenom tak , väggar eller tak . I en vertikal skorstensröret installationen körs oisolerat rör till ett tak box utformad för en lägenhet eller katedral tak . Det isolerade röret går genom rutan , genom en vind eller andra våningen i förekommande fall, och upp till ett regnhatten . I en horisontell installation är en vägg låda som används och det isolerade ventilationsröret går genom väggen och upp på utsidan av byggnaden till en regnhatten . Obs : . Tillverkarnas garantier är annulleras om installationen inte utförs av en licensierad byggmästare eller skorsten professionella

Funktion

Funktionen för den isolerade skorstensröret är att skydda intilliggande byggnad strukturer från de höga temperaturer som skapas av höga-output apparater . För att göra detta krävs att röret förblir svala på utsidan genom att ha en inre design som skapar en brandsäkra ventilationssystem. Tillverkare använder olika tekniker för att uppnå detta . Skorsten kan ha isolering packade i gapet (s ) mellan rören , eller så har ett keramiskt isolerande filt i samband med gap ( s ) . Målet är att minimera yttre diameter av röret och den tillåtna avstånd från brännbara ämnen . Detta kan vara 2 inches för dubbelväggig rör och 1 u00BD inches för triple-genomföring.

Material och Kostnader

yttervägg skorstensröret är rostfritt stål eller galvaniserat stål. Den inre väggen är rostfritt stål . I tre-modulrör mellanväggen är aluminiserat stål . Priset för en 6-tums innerdiameter , 24-tums långt avsnitt av klass A i rostfritt stål utvändigt skorstensröret är ca $ 97, från och med 2010 . Priset för motsvarande tre skikt röret är ca $ 105.


Relaterade artiklar


hur du tar bort frontpanelen på en Sears bricka
hur man byter avloppspumpen för en GE- profil diskmaskin
HEPA-filter typer
hur man byter in strömbrytaren på en Kenmore tvättmaskin
typer av frysar
felsökning av en MAYTAG automatisk torktumlare
hur du ändrar slå på en takfläkt
felsökning av en centraldammsugare 7811
hur man installerar en diskmaskin i en äldre hemdator
Felsöka en bubbelpool tvättmaskin