effekten av balsam hem luft på miljön

effekten av balsam hem luft på miljön

Luftkonditionering i hemmet är förmodligen en av de undertecknande märken av ett industrialiserat land . Men det är med en oförutsedd påverkan på miljön , som alla är reversibel . Enligt US Census Bureau amerikanska bostadsmarknaden Survey hade vissa 63,6 procent av hushållen central luftkonditionering under 2007 . Det amerikanska Department of Energy beräknar att 56 procent av energianvändningen i amerikanska hem är för värme och kyla

Energiförbrukning

Det är ingen hemlighet att luftkonditioneringar kräver mycket energi . Det är ofta strömavbrott under de varmaste vädret helt enkelt beror på otroliga efterfrågan på elnät , särskilt för att balsam makt luft . Under en värmebölja i 2003 , upplevde åtta nordöstra stater och områden i Kanada en blackout under två dagar på grund av den överväldigande makt efterfrågan . En ökning i efterfrågan ökar användningen av elproduktion , vilket främst är förbränningen av fossila bränslen .

växthusgaser

Vid förbränning av fossila bränslen och användning av vissa kemikalier för att tillverka och driva luftkonditioneringsanläggningar bidrar starkt till växthusgaser . EPA i sitt papper som heter " Ozone : Bra högt upp, Bad Down Low ", förklarar att användningen av fossila bränslen och kemikalier som CFC ( klorfluorkarboner) i luftkonditioneringssystem bidrar till att öka ozonhalt i troposfären-skiktet av atmosfären närmast jordytan . På den här nivån är ozon "dålig "-den viktigaste komponenten i smog . Detta ökar temperaturen lägre till Jorden medan skadar det skyddande ozonskiktet ovanför stratosfären , vilket gör växthuseffekten ännu mer dramatisk .

luftföroreningar inomhus

inomhusluftens kvalitet kan förstöras om mögel och andra allergener förs in miljön utan filtrering ut det. Mögel, en gång infördes i en luftkonditionering kan orsaka dess ökning och spridning , enligt Centers for Disease Control and Prevention . Mögel kan orsaka någon i miljö-växter, djur och människor lika-för att uppleva olika sjukdomar . Symptom hos djur och människor kan inkludera yrsel, illamående och andningsproblem . Virus , såsom förkylning och influensa kan också återinföras i hemmet genom luftkonditionering också.

social isolering

En annan miljöpåverkan från luftkonditioneringar kommer från social isolering luftkonditioneringsapparater kan skapa . Människor i varma miljöer vev luftkonditioneringen upp och kanske ge sig ut bara för att gå till en annan luftkonditionerade område . Människor blir socialt isolerade från sina grannar på grund av luftkonditioneringen. Detta påverkar miljön genom att mata samtidig användning av flera luftkonditioneringsanläggningar stället för ett par körs medan människor umgås i centrala lägen . Luftkonditionering kan också hindra människor från att umgås utanför i skuggan eller vid lokala vattendrag till förmån för det svalare inomhus .

Lösning

Sänka effekten hem luftkonditioneringsapparater har på miljön är inte så svårt som det kan visas . Första rekommenderar EPA med endast Energy Star-certifierad luftkonditioneringar , vilket drastiskt minskar mängden el som behövs för att köra en luftkonditionering med cirka 30 procent . Använd en timer för luftkonditionering så att du minimerar energianvändningen när folk inte är hemma . Öppna fönstren på natten istället för att använda luftkonditioneringen för att njuta den svala nattluften och ytterligare spara energi . I torra områden , anser ett träsk svalare , som använder endast en fjärdedel av den energi som en luftkonditionering gör .


Relaterade artiklar


hur man byter dörr slå på en bubbelpool torktumlare
diy mat torktumlare
hur man rengör sharpie bort av Platta bildskärmar
hur säsongen en aluminium våffeljärn
felsökning av en Culligan avhärdare
hur du tar bort en GE- bild i rad
tvätten alternativ till en torktumlare
hur man byter en spolarmen på Hotpoint diskmaskiner
hur man byter stockar med glas i en ventless eldstad
Hur får man en bubbelpool kylskåp att tina