felsökning av en tvättmaskin med ett högt ljud

felsökning av en tvättmaskin med ett högt ljud

Tvättmaskin ljud kan komma när som helst under tvättprogrammet och kan ha samband med en rad interna problem , så felsökning kan vara svårt . Men med några enkla åtgärder för felsökning , kan du definiera särskilda problem som är orsakar oljud innan spendera pengar på dyra reparationer

Du behöver : .
Ratchet som
. Gummiklubba.
Lång skruvmejsel.
Nål-tång.
Truck kuddar .


1 .
Öppna locket och kontrollera din bricka för en ojämn belastning . Detta är ett vanligt problem som uppstår under centrifugeringen när alla dina kläder är på ena sidan av badkaret , vilket i badkaret för att rotera mot sidorna av trumman. Fördela dina kläder jämnt i badkaret för att rätta till detta .
2 .
Ta bort kläder från din tvättmaskin och inspektera badkaret för lösa mynt , sladdar behå eller annat skräp . Dessa kan orsaka en alltför stor del av buller som de är slängda .
3 .
Manöver tvättmaskinen så att du kan se tillbaka . Ta bort bakstycket med en skruvmejsel eller Ratchet och ställ det åt sidan .
4 .
Kontrollera trumman för skador och ta bort drivremmen . Försök att snurra trumman själv för att se om det kommer i kontakt med andra interna mekanismer . Om en trumma är skadad eller skev , en ny trumma kan behöva installeras av en kvalificerad reparatör . Kontrollera drivremmen ( också en orsak till buller ) för sprickor eller slitage och byt ut den vid behov .
5 .
bort sumpen slangen från under trumman och kontrollera behå ledningar och skräp fångad mellan trumman och badkar
6
Kontrollera om inre och yttre trumma med problem-. vatten bryter trumman lagertätningar-genom att snurra på trumman och lyssna efter ett mullrande ljud . Trumman kommer att mullra hela tiden om du har en trumma med problem . Inspektera området nedanför trumman för rost fläckar , som även visar en trumma med problem . Ring en professionell reparatör för att ersätta trumlagren , om det behövs .
7 .
bort ytterligare slangar ( och vattenpump, om möjligt ) och inspektera dem för behå ledningar , mynt , trådar matta och ludd . Rengöra alla slangar och vattenpumpen ordentligt . Tips tvättmaskinen på sin förstasida-med hjälp av lastbil kuddar för att undvika skador-och avlägsna det undre höljet för att nå alla slangar .
8 .
Återmontera tvättmaskinen och köra en annan cykel . Om du fortsätter att höra ett högfrekvent vinande ljud , kan du ha bära motorlager , ett problem som också bör kontrolleras av en fackman.

tips och varningar


 • Innan du tar bort alla slangar , se till att badet inte är full av vatten och att du är i en tvättstuga-med fungerande dränering . -eller i ett garage där överflödigt vatten kan sopas bort


 • Relaterade artiklar


  felsökning av en bosch tvättmaskin som inte snurrar
  thermador matlagning
  högsta rekommenderade ångstrykjärn
  hur du ändrar vattenfiltret på en bubbelpool erövring sida vid sida
  hur man använder en torktumlare utlopp för att värma ett rum
  hur du ansluter en elektrisk torktumlare
  Hur man skärper en kniv med vässa
  tips om hur man rengör en gasugn
  de bästa sätten att rengöra en rostfri grill
  hur man fixar dörr admiral diskmaskin spärr