felsökning termisk cutoff av värmeelement

felsökning termisk cutoff av värmeelement

Om ditt bostadsområde torktumlare fungerar, men är oförmögen att producera värme , den termiska cutoff komponenten , även kallad termosäkring, är oftast den mest sannolika boven i dramat. Moderna bostäder torktumlare ingår termiska cutoff som en säkerhetsåtgärd för att hindra flödet av el från att nå din värmeelementet när torken börjar hetta till osäkra temperaturer . Ofta är den termiska cutoff utlöses av en ansamling av ludd i ludd skärmen , avgasslang eller utomhus utblåsventilen

Du behöver : .
handduk .
Skruvmejsel.
Digital multimeter .


1 .
Inspektera lint skärmen i din bostadsadress torktumlaren för att avgöra om ett lint uppbyggnad är orsaken till den termiska cutoff fel . Tvätta luddet skärmen grundligt i varmt vatten för att avlägsna alla spår av ludd . Torka luddet skärmen med en mjuk handduk innan du sätter tillbaka den i luddet skärmen bostäder .
2 .
Kontrollera flexibel avgasslang på baksidan av ditt bostadsområde torktumlare för veck eller hinder . Ta loss avgasröret slangen och rensa ut alla rester som har byggts upp i den.
3 .
Städa ur torktumlaren är utanför utloppsventilen . Ta bort alla ansamling av ludd , liksom alla andra hinder som fågelbon .
4 .
Koppla din bostadsadress torktumlaren från strömkällan innan du försöker komma åt dess termiska cutoff . Stänga av tillförseln av gas till hushåll gas torkar innan du fortsätter till steg 5
5
Ta ut rätt torktumlaren panelen för att komma åt den termiska cutoff i din apparat . I vissa torktumlare modeller den termiska cutoff ligger bakom den nedre tå panelen i andra termiska cutoff kan nås genom att ta bort torkens baksida . Gratis botten tå panelen genom att sätta press på de små metallclipsen som håller panelen på plats med en skruvmejsel . Ta bort den bakre panelen på tork genom att skruva loss och ta ut de fyra skruvarna som håller den på plats .
6 .
Leta termiska cutoff i ditt bostadsområde torktumlare . Leta efter en liten 1-tums remsa av vit plast som har två kablar anslutna till den . Ryck försiktigt på de två kablarna till koppla bort dem från den termiska cutoff komponenten .
7 .
Slå på en digital multimeter och ställ in den att läsa RX1 motstånd . Använd digital multimeter för att hjälpa dig att avgöra om problemet med torktumlaren var faktiskt orsakas av en utlöst termisk cutoff genom att peka på multimetern leder till båda sidor av den termiska cutoff komponenten . Byt termiska cutoff beståndsdel om multimetern nålen inte flytta .

tips och varningar


 • vill ersätta den termiska cutoff i ditt bostadsområde torktumlare , enkelt skruva loss den felaktiga termiska cutoff och skruva på en ny . Anslut den termiska cutoff kablarna till nya ersättande termiska cutoff komponent .
 • reparera ditt hem apparaten utan professionell hjälp kan upphäva tillverkarens garanti. Kontakta din apparat tillverkaren direkt för mer information om verktyget reparationer och garantier .


 • Relaterade artiklar


  hur man pumpar storlek värme för bostäder
  hur du tar bort fronten från min MAYTAG bricka
  Felsökning ingen värme i en Sundance Spa
  hur man tråd en switch torktumlaren
  negativa effekter på miljön genom en luftrenare
  hur du tar en torktumlare isär
  hur man byter motor kopplet på en bubbelpool
  hur man återställer en Kenmore ismaskinen
  Felsökning och reparation av en tvättmaskin
  hur man gör Solköken effektivare