fönster luft conditoner felsökning

fönster luft conditoner felsökning

Om du har problem med ditt fönster luftkonditionering enhet , kan du försöka felsöka och åtgärda problemet innan du ringer en reparatör . Om orsaken till problemet är något enkelt att rätta , till exempel ett igensatt filter , kan du utföra fixa själv och spara pengar på ett dyrt hem reparation besök . Det bästa sättet att förebygga problem med din luftkonditionering är att utföra underhåll på en regelbunden basis

Du behöver : . .
Skruvdragare


1
Slå på enheten och se vilka verksamheter fungerar . Kontrollera att enheten slås på . Om det inte gör , kontrollera att den är ordentligt inkopplad till vägguttaget . Därefter ansluter en lampa eller ett annat objekt i uttaget för att se till att det är luftkonditioneringen och inte uttaget som är problemet . Om båda dessa poster kolla , ligger problemet med enheten . Se till att sladden inte är sliten eller skadad . Om det visar sig att strömmen problemet är inuti enheten, är det dags att ringa reparatören . A /C kan belastas mycket el , och de är för farligt att reparera själv om problemet är en elektrisk en .
2 .
Kontrollera att luftkonditioneringen inte hindras. A /C enhet måste dra luft i för att kyla den och sedan blåser varm luft . Om ventilerna på framsidan , ryggen eller sidorna av enheten blockeras , kan detta störa normal kylning och drift . Flytta gardiner, rullgardiner, kuddar soffa eller andra element som kan blockera dessa in-och utflöde områden . När du har tagit bort dem och ventilerna är klar , slå på enheten och se om det börjar kyla .
3 .
Rengör filtret . Om din A /C enhet har en konstig lukt , har frysning slingor eller inte kyla effektivt bör du rengöra filtret . Placeringen och avlägsnande teknik varierar beroende på modell , så hänvisas till manualen för mer information . När filtret tas bort , kan du dammsug den eller tvätta den i en mild lösning av vatten och diskmedel eller vatten och bakpulver ( för luktproblem ) . Skaka den och låt filtret torka helt innan du installerar den.
4 .
Kör fläkten på hög . Om du märker dimma eller rök kommer från utlopp för din luftkonditionering , detta uppstår när kall luft möter varmare , fuktigare luft i närheten av enheten . Köra fläkten på High kommer hjälpa skingra denna dimma och kyler ditt rum snabbare .

tips och varningar


 • rengöra filtret regelbundet , och se till att din A /C enheten blockeras av sängkläder , gardiner , kuddar och andra hinder när de används för att hålla den i trim .


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör sharpie bort av Platta bildskärmar
  hur man tänder en airease masugnsgas ljus
  hur du justerar tid och datum på en Honeywell termostat
  hur man rengör en Jenn -Air sortiment
  hur man byter en fläkt sidovägg badrum
  varmluftsugn fakta
  jämförelse av gas och el torktumlare
  medicinska fördelar med luft jonisatorer
  hur reparera en bricka maskinen pumpar
  riktningar för att läsa inställningarna på barometrar