hur du gör din pelletskamin effektiv

hur du gör din pelletskamin effektiv

En pelletskamin är en förvånansvärt komplex maskineri som måste justeras noggrant för att fungera effektivt. Du måste dra in luft i en viss hastighet och bränna pellets på en nivå som ger den önskade mängden värme i ditt hem . Att hålla spisen ren och ordentligt ventilerade är de två bästa sätten att göra det effektivare och spara pengar på pellets

Du behöver : .
Pelletskamin borste
Premiumbensin träpellets .


1 .
Töm brännkoppen av aska genom att dra spaken som öppnar botten av krukan och droppar askan i asklådan . Gör detta varje gång du är på väg att starta pelletskaminen att säkerställa att nya pellets som ramlar ner i brännkoppen tänds snabbt .
2 .
Rengör luftintaget systemet minst en gång per månad genom att dra ut och skjuta i stavarna luftintaget . Detta tar bort all aska som ansamlats och förebygger igensättning av luftintaget systemet . Om din spis inte har stavar för att rena luften kammare , kommer det att ha något annat sätt att göra det . Kontrollera din pelletskamin manual för rätt förfarande .
3 .
Öppna för rengöringen tee och rengör skorstensröret med en pelletskamin borste . Borsten kommer i 3- tums och 4-tum. Använd den storlek som motsvarar diametern på skorstensröret . Gör detta efter tre av fyra månader av hårt bruk, vanligen en eller två gånger om året . Om du hittar en massa aska har byggts upp mellan sotning , utför denna operation oftare .
4 .
Använd träpellets att så brinner rena som möjligt för den mest effektiva driften . Dessa är ofta kallad "premium " klass och är dyrare än vanliga pellets , men de släpper ut den minsta av aska och sot och kommer att fortsätta städningen av din kamin under lång tid .


Relaterade artiklar


hur man registrerar Kenmore apparater
vad är livet i en varmvattenberedare ?
hur man rengör en AC tråget
direkt utlopp vs makt utlopp
hur man byter elektrisk tork bälte på en Frigidaire tork
hur man bifoga ett Amana bricka piedestal
hur du tar bort kaffefläckar från en gummipackning
Kenmore serie 90 tvättmaskin felsökning
hur man rengör en Frigidaire spis
industriell ugn rengöringsprodukter