hur man byter avloppspumpen för en GE- profil diskmaskin

hur man byter avloppspumpen för en GE- profil diskmaskin

GE tillverkar ett antal apparater för att hjälpa till i köket . Sin linje av GE Profile diskmaskiner funktioner innovationer som tyst drift och Energy Star-certifierad . Dessa brickor spray din smutsig disk med vatten och tvål , som sedan pumpas ur diskmaskinen genom ett pumphjul och pump och in i ditt hem avloppssystem . Den pumpar, precis som alla andra maskin sidan , ibland kan slitas ut och bryta ner . I så fall kommer du vill ersätta avloppspumpen på din GE Profile diskmaskin .

Du behöver:
skruvmejsel
. Stjärnskruvmejsel.
Hylsnyckel.
Handduk .


1 .
Koppla ur diskmaskinen eller slå av el för diskmaskin kretsen . Detta förhindrar oavsiktlig stöt .
2 .
Öppna luckan till diskmaskinen . Dra den undre diskmaskinen korgen ur maskinen .
3 .
Undersök spolarmen . Vissa har plast lock på slutet som täcker armen bulten . Ta av locket med en skruvmejsel om den finns. Använd en hylsnyckel för att ta bort skruven som håller fast spolarmen på plats . Dra armen rakt upp för att ta bort .
4 .
Leta pumphjulet . Detta är den solfjädersformat enheten på botten av diskmaskinen som suger ut vattnet . Sätt en liten bit trä , såsom handtag från en Popsicle i turbinhjulen att hålla den stilla. Skruva loss skruvarna som omger pumphjulet. Dra pumphjulet ur maskinen .
5 .
Ta bort skruvarna som håller nedre panelen och sparka panelen på plats . Dra dessa av diskmaskinen .
6 .
Montera pumpen , som är direkt på botten av maskinen. Det kommer att bli en dräneringsslang springa tillbaka till vasken från pumpen . Lägg en handduk under pumpen för att fånga något vatten och lossa slangklämman som håller dräneringsslangen på plats . Dra detta av pumpen . Tryck pumpa upp underifrån och ta bort den från insidan av diskmaskinen .
7 .
in den nya pumpen och pumphjulet enheten i GE profil diskmaskinen . Fäst slangen på undersidan och fäst med avlopp klämma . Sätt i trä i pumphjulet och säkra med skruvarna .
8 .
tillbaka den nedre och sparka panelen . Skjut den nedre korgen i maskinen . Återställ strömmen och testa diskmaskinen genom att köra den på en tom last .


Relaterade artiklar


hur man fixar whirlpool tvättmaskin läcker
hur man väljer rätt kokkärl
hur man demonterar en bricka
instruktioner om hur du installerar ett hem jacuzzi
hur att reparera värmeelement för en Kenmore 70-serien torktumlare
lysrör återvinning tips
mikrovågsugn säkerhetsrisker
Hur man grillar med din Weber kolgrill
hur reparera en obalanserad bricka
hur man installerar en gavel fläkt