hur man driver en gas spis

hur man driver en gas spis

Många föredrar gaskaminer över de traditionella vedeldade spis av många skäl . Med gas , det finns ingen ved att köpa och lagra , eller stökigt aska för att rensa ut . Det är mindre lukt från rök och kräver mindre skorsten service . Många gaskaminer kommer att köras även när el är ute , vilket gör det till ett trevligt komplement eller ersättning för elektrisk värme också. Det finns många typer av gas spisar att välja mellan . Vissa kör på propan medan andra använder naturgas . De finns i många stilar som passar alla inredningar .

Du behöver :
långa tändstickor


1
Slå på enheten . . Leta reda på On /Off switch . Platsen kommer att variera beroende på modell . Slå spisen på så att gasen kan strömma till brännaren . Leta reda på lampan ratten . Detta kan vara en inställning om de viktigaste temperaturratten eller det kan finnas inuti glasdörrarna nära golvet eller väggarna i enheten . Vrid ratten för att " pilot ".
2 .
Tänd lampan . Efter inställning av ratten till " pilot "-inställningen , tryck på ratten eller knappen i tre till sex sekunder och sedan placera en tänd tändsticka i närheten av piloten ljusöppning. Detta är vanligtvis en depression eller litet hål nära mitten av pannan under loggarna . Vänta tills signallampan att fånga . Om det inte fångsten inom några sekunder , stänga av enheten , vänta några minuter för ackumulerade gas för att avleda och försöka igen.
3 .
Ställ in temperaturen . När lampan är tänd , kan du justera temperaturen ratten till den mest bekväma inställningen .

tips och varningar


 • Vissa pilot lampor finns under botten trimma eller galler av enheten .
 • Vissa gaskaminer hakas upp på väggen kontroller , termostater eller använda fjärrkontroller för att fungera . Se bruksanvisningen .
 • Om du luktar gas och misstänker en läcka , ring din lokala gasbolag på en gång .


 • Relaterade artiklar


  hur man byter ett glas rad spishäll
  bergvärme information
  hur man läser på modellnumret på GE intervall
  Skillnaden mellan värmepump & en värme & kylsystem
  hur man rengör din vattenkylare
  Hur man grillar med din Weber kolgrill
  Hur konvertera insparningar till kilowattimmar
  hur du ändrar bältet på en Kirby ultimata g -serien
  tankless vs tank varmvattenberedare effektivitet
  hur man dissassemble ett Amana tvättmaskin