hur man handhar en braskamin spjäll

hur man handhar en braskamin spjäll

Det finns två typer av braskamin spjäll . Ett rör spjäll är en platt , rund metallbit inuti kaminen röret , med ett handtag på utsidan av röret , och används för att styra förbränningshastigheten av branden . En förbigångsspjäll finns inuti kaminen och används för att direkt röka antingen runt den katalytiska brännaren eller genom den . Det enda sättet att avgöra om du har en förbigångsspjäll , och dess läge är att konsultera tillverkarens instruktioner för kaminen . Beroende på installationen kan vissa kaminer har båda typerna av stötdämpare.

Du behöver :
Spis handskar
. Stovetop termometer .

Pipe Spjäll


1 .
Justera röret spjället i helt öppet läge . När spjället handtaget är placerat i samma riktning som röret är spjället helt öppet .
2 .
Start the Fire .
3 .

Vänta tills veden brunnit och stockarna bränner fast på egen hand.
4 .
Justera röret spjäll för att styra förbränningshastigheten av branden . Vrida spjället handtaget 90 grader från helt öppet läge kommer att hitta den i helt stängt läge . En fullt öppet spjäll kommer att ge snabbast förbränningshastigheten och de hetaste eld . Justera röret spjället långsamt mot stängt läge kommer att minska förbränningshastigheten och kontrollera temperaturen i elden nedåt .

förbigångsspjäll


1 .
Justera förbigångsspjäll till helt öppet läge .
2 .
Start the Fire .
3 .
Låt elden brinna tills stovetop termometern läser mellan 500 och 700 grader F ( cirka 10 till 15 minuter ) . När öppnar tillåter förbigångsspjäll rök och gaser att flyta förbi katalytiska brännaren medan de fortfarande är för kallt för att bränna .
4 .
Stäng bypass damper. Once stovetop termometern har nått 500 till 700 grader , stänga förbigångsspjäll tillåter rök och gaser att passera och brännas genom katalytisk brännare för producera mer värme och minska utsläppen skadliga för miljön .

tips och varningar


 • Bygga en het eld och sedan justera röret spjället i helt stängt läge precis innan sänggåendet kommer att ge värme från kaminen genom natten och i vissa spisar , lämnar en fin bädd av kol för att snabbt starta en ny brand på morgonen .
 • Pipe spjäll kan vara mycket varm vid beröring. Använd speciellt konstruerade spis handskar , finns på de flesta hårdvara och öppen spis butiker , när du gör justeringar .
 • alltid justera röret spjället i helt öppet läge innan du öppnar dörren till köket , för att hålla röken från att komma ut i rummet.
 • Pipe spjäll kan tillåta små mängder av rök och gaser att fly in i rummet . Fråga en behörig installatör för att leta efter läckor .
 • Har din kaminen och skorstenen rengöras och inspekteras minst en gång per år för att undvika brandrisk till följd av kreosot uppbyggd .


 • Relaterade artiklar


  hur man sätter på en ugnslucka
  hur du installerar en koppling på en Kenmore tvättmaskin
  propan tankfyllning förordningar
  hur man kan anpassa blad takfläkt för vintern
  hur man byter en hastighet bälte drottning torktumlare
  hur man beräknar kubikfot en bricka
  hoover spinscrub felsökning
  hur du tar bort tilloppsslangen från diskmaskinen
  effekterna av filtrerad duschvatten
  tankless varmvattenberedare för- & nackdelar