hur man kan kontrollera torktumlare termostater

hur man kan kontrollera torktumlare termostater

Torktumlare innehåller normalt flera termostater . Antalet termostater beror på antal inställningar . Varje termostat garanterar att värmeelementet värms upp till rätt temperatur , och den cykel du väljer avgör vilken termostat används . Om termostaten inte fungerar ordentligt , kan elementet blir för varmt eller inte tillräckligt varmt. Den goda nyheten är att du kan testa termostater att ta reda på om du behöver byta ut dem

Du behöver : .
Needle-tång
Multitester .


1 .
Koppla din torktumlare eller leta rätt brytare på proppskåpet och stängt av den . Försök inte att testa termostater innan du skär av strömmen till torktumlaren.
2 .
Leta reda på termostater . Termostater är ofta belägna i luftningsledning eller under ludd skärmen i fläkten facket . Termostater har i allmänhet en oval form och är ungefär en tum och en halv lång . Varje termostat ska ansluta till två ledare .
3 .
Märk ledningarna så att du kan ansluta dem korrekt .
4 .
bort anslutningarna ansluta varje tråd. Om anslutningarna inte lossnar när du drar på dem , använda ett par nål-tång för att ta bort dem .
5 .
Testa termostaterna med en multitester , en enhet som tillhandahåller information om elektrisk ström i apparater . Välj den RX1 inställningen . Tryck en sond till varje terminal på termostaten. Leta efter en läsning av noll om du testar termostaten vid rumstemperatur. Om du testar termostaten medan enheten värms upp till sin gräns , leta efter en läsning av oändligheten .
6 .
Byt termostaten om du inte får en läsning av antingen noll eller oändligheten . En annan tolkning innebär att termostaten är defekt .

tips och varningar


 • torktumlare termostater kosta ungefär $ 25. Du kan köpa dem hos din lokala apparaten delar butik eller hitta dem på nätet . Multitesters finns också tillgängliga på nätet eller på maskin-eller elektronikbutiker .
 • Försök aldrig att testa termostater innan du skär av strömmen till torktumlaren.


 • Relaterade artiklar


  metallfinish verktyg
  hur du tar bort en MAYTAG Atlantis torktumlare toppen
  hur man byter Kenmore delar
  hur man beräknar för en värmare av rummets storlek
  evaporativ kylning metoder
  Hur man köper den bästa kombinationen ugnen konvektion mikrovågsugn
  hur man byter en MAYTAG timer
  hur du tar bort en topp från en gasspis
  hur man rengör en Ionic Breeze GP
  hur man använder en John Deere bricka makt