hur man rengör en Northstar torktumlare vent

hur man rengör en Northstar torktumlare vent

Alla torktumlare tillverkare rekommenderar rengöring av ventilationskanaler minst en gång om året , oftare om det är möjligt . Om ventilen ansamlas för mycket ludd och smuts kommer luftflödet att påverkas , vilket kan orsaka din torktumlare överhettas och starta en brand , men sällsynt . Rengöring torkluftsutblåsningen också hjälper dig att spara pengar . Du sparar på slitage av apparaten och förbrukar mindre ström , och torktumlaren blir mer effektiv

Du behöver : .
skruvmejsel
Dammsugare.
Ren trasa .


1 .
Koppla ur torktumlaren och tryck apparaten från väggen eller något annat föremål. Du kan antingen stänga av apparaten så den bakre är vänd mot dig eller flytta det framåt så att du har tillräckligt med utrymme för att gå bakom den.
2 .
bort skruvarna i luftkanaler så att du kan rengöra det ordentligt . Förvara skruvarna i en liten behållare . Du kan omedvetet skjuta dem åt sidan och har svårt att hitta dem när du behöver skruva fast dem igen .
3 .
Dammsug insidan av armbågen kanalen att suga ut all smuts och ludd som har samlats in .
4 .
Torka av ventilen öppnar med en fuktig , ren trasa och ta bort eventuella synlig smuts . Du kan se några insekter eller skadedjur . Spraya inte dem med insektsmedel . Du kan antingen sopa ut dem eller vakuum upp dem .
5 .
Skruva luftkanalerna på plats och lämna tillbaka apparaten till sitt ursprungliga läge och koppla torktumlaren tillbaka i uttaget .

tips och varningar


 • Kontrollera att du har tillräckligt med utrymme mellan tvättmaskinen och väggen så att luften kan cirkulera ordentligt och dina luftkanal slangen inte kläms mellan apparaten och väggen.


 • Relaterade artiklar


  vedspis skorsten för maine
  hur man reparera en Blanco diskmaskin
  Felsöka en bubbelpool diskmaskin ENERGY STAR
  hur man reparera en MAYTAG torktumlare motor
  hur man byter en pump tvätt maskin avlopp
  hur man byter en diskmaskin i rostfritt stål till svart med skal och piska papper
  lista över miljövänliga hushållsapparater
  hur man fixar en läcka i en diskmaskin
  hur man gör solpaneler för hemmabruk
  felsökning av en direkt utlopp gasugn