hur man väljer köksutrustning

hur man väljer köksutrustning

Val av utrustning till ditt kök betyder oftast att plocka ut apparater som matchar dina behov . När du handlar för apparater , är det viktigt att tänka på din matlagning vanor , livsstil och budget-tillsammans med särskilda funktioner som är tillgängliga för varje apparat
1 .
Bestäm vilka apparater du köper . En traditionell köket finns kylskåp , spis , utlopp huva och diskmaskin . Beroende på din budget och livsstil , kanske du också en inbyggd vinkylare eller en papperskorg komprimator .
2 .
Bestäm din budget . Detta hjälper dig att utesluta ett antal alternativ . Om du aldrig har köpt apparater eller inte har handlat för apparater nyligen , en resa till den lokala hem förbättring eller anordning butik kan hjälpa till att ställa en budget . Om du köper nya apparater planen minst $ 1,500 för en grundläggande kylskåp, spis, utlopp huva och diskmaskin .
3 .
utvärdera nuvarande förhållanden . Mät tillgängliga utrymmen för alla apparater . De flesta är ganska standard , men några, som i fallet med inbyggda väggen ugnar , finns i flera standardstorlekar. Ta reda på om ditt hem är kopplad för gas eller el för matlagning .
4 .
Besluta om en finish . Köksutrustning brukar komma i vitt, svart eller rostfritt stål-eller en kombination av svart och vitt eller svart och rostfritt . Tänk på din inredning och design, men också fundera över vad städar enklare . Svart anses " spot "mer än de andra färgerna och rostfritt stål kräver speciella rengöringsmedel för bästa finish . Rostfritt är också dyrare i de flesta fall .
5 .
Läs konsumentrapporter och prata med vänner för att se vilka märken har bra rykte . Kontrollera varumärke webbplatser och tala med de anställda apparaten butik för att ta reda på om service och garantier . En del människor föredrar att köpa alla apparater från ett enda varumärke , medan andra väljer sitt favoritmärke för varje apparat och använda finish att binda dem samman .
6 .
Utvärdera din matlagning alternativ . Också bestämma om du vill ha en enda enhet kaminen ( en kock topp och ugn i ett ) eller om du vill ha en separat kock topp med inbyggd väggen ugnar . Om du planerar för en inbyggnadsugn , bestämma om du vill ha en enkel eller dubbel ugn . Du kan också köpa en inbyggd enhet som innehåller en ugn och en mikrovågsugn . Cook toppar och spisar kommer med en rad olika alternativ såsom grill brännare och femte brännare . Elspisar och toppar laga mat kan ha upphöjda eller platta brännare . Vent huvor kan slippa ut i rummet eller utanför huset . Du kan välja en ventil huva och mikrovågsugn kombination .
7 .
Utvärdera ditt kylskåp behov . Kylskåp finns i fyra grundmodeller : sida vid sida-frysens dörr är till vänster och till kylavdelningen till höger , traditionell-den kylda delen nedan och frys ovan , alla med en enda dörr , omvänd-frysen lådan är på botten och kylskåpet avsnittet är på toppen , med en enda dörr , och armoire-kylskåpet har två dörrar som öppnas från mitten och frysen har en enda utdragbar låda längst ner .

Tänk vilken stil som är bäst för din familj . Också överväga funktioner som kylaggregat lådor , maters is och inbyggda vattenautomater .
8 .
Välj en diskmaskin . Detta kommer sannolikt att vara din enklaste val, eftersom diskmaskiner kommer i färre sorter och med mindre alternativ . Men bestämma om du vill ha en enhet med traditionell dörren och dra ut rack eller en modell med lådor bara . Också överväga funktioner som tyst drift och extra djupa hyllor för överdimensionerad rätter .
9 .
Bestäm om du vill ha ytterligare objekt som en papperskorg komprimator eller inbyggd vinkyl och välja de poster enligt apparaterna du redan beslutat att installera .

Tips och Varningar


 • Kontrollera alltid Energy Star betyg på dina apparater för att se hur mycket de kommer att kosta att driva .


 • Relaterade artiklar


  gas spis fläkt problem
  vanliga användningsområden för vätefluorid
  hur man köper ett hem luftkonditioneringsenhet
  fördelarna med en värmelådan
  Felsökning överhettning torkar
  hur man demonterar en Kelvinator torktumlare för att ersätta bältet
  hur man installerar en MAYTAG jetclean diskmaskin eq plus
  den genomsnittliga kostnaden för en varmvattenberedare
  trä kontra plast skärbrädor och bakterier
  hur man sparar på nya vitvaror