information om tankless varmvattenberedare

information om tankless varmvattenberedare

Tankless varmvattenberedare är ett alternativ till traditionell varmvattenberedare . Som namnet antyder , de värmer vatten för ett hushåll , företag eller andra tillämpningar utan att den först behöver köra igenom en tank . Olika bränslen och alternativ storlek finns , beroende på en husägare behov . Installationen har både stora fördelar och nackdelar som husägare måste tänka på innan du installerar

Funktion

tankless varmvattenberedare , även kallad efterfrågan varmvattenberedare , värme kranvatten on-demand som medlemmar av en hushållsmaskiner användning som drar vatten från dem . Som en användare begär varmvatten genom att aktivera en fixtur eller utrustning , är vatten ledas in i det hushåll från den lokala vattenkällan . Vattnet färdas genom rören i tankless varmvattenberedaren direkt över ett värmeelement som värmer den direkt till hushållets önskad temperatur innan du skickar det på väg . Det varma vattnet kommer ut vid önskad punkt så snabbt som det tar att resa från vattnet till armaturen eller apparaten .

Typer

tankless varmvattenberedare finns i gas -och elektriska modeller . Gas modeller kan använda antingen naturgas eller propan . Electric modeller finns tillgängliga för att passa många spänningar . Både gas och el tankless varmvattenberedare finns i en enda punkt , multi -point och hela enheter hus . Single-punkt enheter har tillräckligt med kraft för att skickligt hantera en enda punkt , exempelvis en diskbänk . Flera punkter enheter kan hantera ett helt rum , såsom badrum . Hela huset enheter kan hantera ett helt hus . Flera enheter kan installeras för att hantera ett hus eller en byggnad , om husägare anser det nödvändigt och /eller försiktig .

Fördelar

Traditionella varmvattenberedare har en tank dit vatten dras och uppvärmd . När det varma vattnet i tanken tar slut , är det återstående vattnet kallt tills tanken har en chans att fylla på . Om allt vatten som en traditionell varmvattenberedare har värmt inte används , sitter den och kyler tills nästa gång någon använder varmvatten , vilket slösar energi .tankless vatten värmare värma vatten bara det behövs , vid den tidpunkt då den används . Det amerikanska Department of Energy bedömer att en energibesparing på någonstans mellan 8 och 50 procent kan göras genom att använda dem , beroende på hur mycket vatten ett hushåll använder per dag och hur många tankless varmvattenberedare är installerade .

Nackdelar

Om en husägare överväger att installera en tankless varmvattenberedare i en befintlig bostad kan det vara svårare än att installera en i nybyggnation . Elbehov för elektriska tankless varmvattenberedare kan vara så mycket som fyra gånger större än traditionell varmvattenberedare. Vissa uppladdning och omkonfigurering av elektriska paneler kan vara nödvändigt för att rymma dem . Gas varmvattenberedare kan kräva installation av en direkt Ventilera till frisk luft i samband med installation av enheten .tankless varmvattenberedare Kostnaden varierar från tre till fyra gånger så mycket som traditionell varmvattenberedare. Professionell installation är lika dyrt . Medan de energibesparingar kan göra det värt tiden , kan det ta många år innan de första utlägg av kontanter är motiverad .Ytterligare utrustning , till exempel en avhärdare , kan krävas för att uppfylla tillverkarens garanti behov av en viss tankless varmvattenberedare. Intresserade villaägare bör se till att spänning alla relevanta kostnader innan beslut fattas .

Överväganden

tankless varmvattenberedare skapa mindre miljöpåverkan och en tankless varmvattenberedare kan uppfylla villkoren för skattelättnader , beroende på var en husägare bor och huruvida tankless varmvattenberedare installeras inom den rekommenderade tidsramen för dessa krediter . Lokala, statliga och federala regeringar både kan erbjuda sådana incitament vid olika tidpunkter. Villaägare bör undersöka dessa möjligheter innan beslut fattas .


Relaterade artiklar


kylskåp avlopp reparation
hur man installerar ett fönster balsam rumsluften
hur man byter grill brännare
saker som använder propan tankar om makten
hur man byter den termiska säkringen i en torktumlare
hur du installerar två skåp klipp till Kenmore tvättmaskin
vedpanna installation
hur man använder en varmluftsugn till grillspett kött
hur du tar bort is beslutsfattare
Felsöka en bubbelpool torktumlare som inte värms