problem med geotermiska system uppvärmning av hushåll

problem med geotermiska system uppvärmning av hushåll

Geotermisk hem värmesystem , används i samband med jordvärme kyla , är en mer energi-effektivt sätt att värma och kyla ditt hus . Bergvärme verk av cirkulerande vatten eller vatten och frostskyddsmedel lösning , genom en sluten slinga . Öglan är tillverkad av polyeten rör som grävs ned i marken eller under vatten , antingen vertikalt från 50 meter till 250 meter djupt , beroende på var du bor , eller horisontellt 3 meter till 6 meter djupt under ytan . Eftersom tekniken är relativt ny , det finns ett antal problem som konsumenter intresserade av att investera i ett geotermiskt system .

Kostnad

Det största problemet med bergvärme är den initiala kostnaden för inköp , eftersom det kan köra flera tusen dollar för själva enheten , plus installation . Denna kostnad är dock snart betalas tillbaka i form av besparingar . Hushållen kommer sannolikt se allt från 40 procent till 70 procent besparingar i uppvärmnings kostnader och 30 procent till 50 procent besparingar i kyla kostnader jämfört med konventionella värme-och kylsystem , beroende på region . På toppen av detta kan den initiala kostnaden nu minskas med upp till 30 procent när du faktor i rabatter från statliga och federala grönt program stimulans bara för att installera en energisnål geotermisk hem värmesystem .

Regional

Ett annat Problemet med bergvärme system är deras effektivitet . I norra delarna av landet förblir marken kallare under vintern säsonger , vilket gör enheten köra något mindre effektivt .För att kompensera detta regionalt problem , det finns produkter som elektriska -resistenta värmare , eller " hetgasvärmeväxlare ", som kostar ytterligare $ 500 eller mer dollar . När en hetgasvärmeväxlare är installerad kommer den geotermiska systemet fortfarande optimalt med bara lagt till en $ 30 till $ 40 dollar om året driftsutgift och kommer också att upp till 60 procent av ett hem varmvatten för hushållsbruk, enligt Merle Henkenius med Popular Mechanics .

Specialister

geotermisk teknik har funnits i några decennier , men bara en handfull företag ger bergvärme system . Av denna anledning kan hitta en leverantör för geotermisk uppvärmning av bostäder vara svårt . Och hitta tekniker som kan reparera en sådan enhet kan vara lika svårt , beroende på var du bor . Geotermisk teknik utgjorde endast 1 procent av värmeelement i landet under 1998 , med bara 150. 000 bostäder är utrustade med bergvärme . Tekniken har dock vunnit betydande fart både i fråga om medvetenhet om och tillämpning med tillkomsten av grönt levande och med statliga subventioner som erbjuder rabatter , minskade räkningar och andra incitament för att locka villaägare .


Relaterade artiklar


hur man sparar på dina uppvärmningskostnader med litet utrymme elvärmare
hur du tar reda på storleken på din lufthanteringsdonet
hur du installerar en tvättmaskin och torktumlare tre fronter sladd
hur till låsa upp en Frigidaire professionell ugn serie konvektion
alternativ till centrala luft
justering bubbelpool modulära is beslutsfattare
hur reparera en diskmaskin dispenser
energieffektiva lampor kontra vanliga glödlampor
hur du ändrar strömkabeln på tork från 3 stift till 4 stift
hur man rengör en svart fläck av ett glas spisen