vad är orsakerna till varmvattenberedaren element korrosion ?

vad är orsakerna till varmvattenberedaren element korrosion ?

När en varmvattenberedare slutar producera varmvatten , är det första som oftast går dåligt på värmeslingorna. Elementen är äts upp av korrosiva verkan av den upplösta mineraler och kemikalier i stadens vatten . Genom att förstå den exakta kemiska reaktioner som sker , kommer du att förstå varför de delar korroderar till den grad att bli ineffektivt .

korrosiva verkan Minerals

Rent vatten innehåller inga mineraler , men stadens vatten är inte rent men ganska hårt vatten . Först , stadens vatten behandlas med fluor för att förebygga karies . Andra naturligt lösta mineraler är kalciumkarbonat och magnesiumkarbonat. Staden Dowagiac , Michigan , uppgav under 2010 att vatten från dess kommunala brunnar har löst järn och mineraler som den behandlar att ta bort . Ditt brunnsvatten dock inte får behandlas en följd kan ha löst minerals. The vatten avdelning i staden East Orange , New Jersey , uppgav att alla lösta mineraler former hårdhet skala . Denna skala är mycket frätande mot metall . Med tiden sker detta frätande effekt det vägtull på delar vatten uppvärmning , och mineraler så småningom äta genom ytterhöljet av elementen , och bränna ut den inre kärnan . När detta händer , är elementet förstörs och inte längre fungerar. Water Quality Association rekommenderar att installera en avhärdare för att förhindra att detta händer .

Heat Effekter på Frätande Minerals

Alla mineraler i stadens vatten är frätande på metall . Frekvensen av de flesta kemiska reaktioner är beroende av värme . Ju varmare inneslutning fartyg, starkare och snabbare reaktion . Detta är fallet i en varmvattenberedare. Den frätande effekten är större när värms upp . Om vattnet skulle stanna kallare är frätande effekt kvar , men det skulle ta mycket längre tid att äta genom elementen .

Mineral Ledning av elektricitet

När skalan är att äta bort ytterhöljet på element , börjar elementet för att värma upp utanför sin design gränser eftersom täckt mineral leda elektricitet. En snöbollseffekt sker , desto mer korrosion närvarande är mer yta utsätts för mineraler . Slutligen bränner elementet ut och utvecklar ett öppet område och slutar fungera .


Relaterade artiklar


tips om belysning öppen spis
hur reparera en upprätt bubbelpool pump bricka vatten
hur du installerar en bricka i en källare
installationsanvisningarna för en Kenmore ultra tvätta ii diskmaskin
Hur du tar isär en GE- dx4500 torktumlare
felsökning av en torktumlare Frigidaire affinitet
hur man tråd en jägare programmerbar termostat
DIY : hur man installerar en ventil vattenintag på ismaskinen
hur man rengör en svart fläck av ett glas spisen
hur man installerar en packning kylskåpsdörren