vad är skillnaden mellan fönster och genom väggen luftkonditioneringsapparater ?

vad är skillnaden mellan fönster och genom väggen luftkonditioneringsapparater ?

När temperaturen är högre i sommar , eller i klimat känsliga för värme , kan luftkonditioneringar göra skillnaden mellan komfort och elände . Utan en central luftkonditioneringssystem , en individ egentligen bara har två alternativ för luftkonditioneringsanläggningar . Han kan installera antingen ett balsam fönster luft eller ett genom -the-wall ( ibland bara kallas väggen ) luftkonditioneringen . Skillnaderna mellan dessa två typer av luftkonditioneringar kommer att avgöra vilket som en person väljer

Definitioner

Ett fönster luftkonditioneringen är en liten luftkonditioneringen avsedd att placeras inom gränserna för en fönsterkarm . En vägg luftkonditioneringen liknar ett fönster luftkonditioneringen , men är inte avsedd att placeras i ett fönster . Wall luftkonditioneringar sitta direkt i en byggnads vägg .

Installation

Fönster luftkonditioneringen installationen har oftast bara tre steg . Dessa inkluderar märkning mätningar , placera och skruva ner enheten och fogtätning längs utsidan av luftkonditioneringen. Installationen är alltså ganska snabbt och smärtfritt, vilket resulterar i mycket liten permanent förändring av strukturen . Däremot vägg luftkonditioneringar kräva att en person som faktiskt skär ett hål i hennes vägg genom vilken hon kan glida enheten . Detta kan vara svårt , eftersom en person kan stöta på problem med elektriska eller VVS strukturer , eller måste gå igenom tuffa material som cement . När enheten är på plats har installeraren fortfarande att sätta isolering , gips och täta hela vägen runt enheten . Av denna anledning kräver Väggenheten installation vanligtvis någon professionell hjälp om en person har utmärkt snickeri och hem kompetensutveckling .

Läge

Eftersom väggskåp är så mycket svårare att installera och leda till permanent ändring av en struktur , som oftast bara villaägare eller företagare äger sina kommersiella byggnader välja dem . Fönster enheter är vanligare i hyresfastigheter eftersom en hyresgäst kan ta bort luftkonditioneringen på slutet av sin hyra och lämna sin hyresfastigheter som det var när han började hyra .

Flexibilitet

Wall luftkonditioneringsapparater är avsedda att fast inredning . Installatörer behöver inte ta bort dem på vintern eller när de inte används . Fönster luftkonditioneringsapparater anses tillfälligt fixturer , och måste lagras i månader när folk inte köra dem . Fönster luftkonditioneringsapparater är därmed mycket mer flexibla än balsam väggen luft .

Utbytbarhet

Några fönster luftkonditioneringsanläggningar kan bytas med balsam vägg luft , beroende på utformningen . Men det normalt sett inte går i motsatt riktning-vägg balsam oftast är för tunga och lufta felaktigt för fönster installation . Tyvärr följer många installatörer inte tillverkarens installationsanvisningar , och försöka sätta luftkonditioneringsapparater i ett utrymme som de inte var riktigt utformade . Detta tomrum oftast garantin luftkonditioneringen. Dessutom kan installera på fel plats orsaka problem med driften av enheten , vilket ger en person tryckande när hon behöver luftkonditioneringen mest .

Light

Fönster luftkonditioneringsanläggningar av naturen blockera vissa eller alla av fönstret i vilket installationsprogrammet ställer dem . Detta minskar mängden naturliga ljuset i rummet . Väggskåp kommer inte att ändra belysningen i ett rum eftersom de lämnar fri fönstren .


Relaterade artiklar


hur du tar bort locket på en bubbelpool tvättmaskin
hur du tar bort tilloppsslangen från diskmaskinen
hur du installerar en skorsten på en pelletskamin
hur man vrider ner varmvattenberedaren för att spara pengar
hur man programmerar en Uniden scanner Bearcat bc350a
hur du tar bort vatten från en unplugged stapelbara bricka
hur man byter ett bälte i en Kenmore gas torktumlare
hur du tar bort en gas tändare från en MAYTAG rad
hur man byter en spolarmen på en Kenmore diskmaskin
hur reparera kylskåp och frys tätningar dörr