vilket syfte hygrometern tjäna ?

vilket syfte hygrometern tjäna ?

En hygrometer är ett instrument som används för att mäta fukt eller storleken på omgivande vattenångan i luften . Den första hygrometrar används människohår , eftersom håret växer med ökande luftfuktighet och en hygrometer som gjorts med människohår faktiskt kommer att fungera ganska bra . Normalt är dock meteorologerna lita på mer sofistikerade instrument som använder förändring i elektriskt motstånd eller kapacitans för att göra känsliga mätningar . Hygrometrar tjänar flera olika syften i olika branscher.

meteorologi

För meteorologer , mäta fuktigheten är en viktig del för att försöka förutspå morgondagens väder . Relativ fuktighet kan bidra till att bedöma risken för regn, snö eller dimma . Luftfuktigheten är en av de viktiga parametrarna meteorologer spår (tillsammans med andra variabler som temperatur , tryck och vindhastighet ) när du gör en väderprognos , vanligen de förlitar sig på hygrometrar för att mäta luftfuktighet .

Museer

Museisamlingar lagra och visa ömtåliga föremål , av vilka många är hundra år gamla , om dessa artefakter är felaktigt omhändertagna kan de försämras snabbt . Följaktligen museer behovet av att upprätthålla en miljö som bidrar till att förhindra förfall i målningar och andra ömtåliga föremål . Luftfuktighet är en nyckelfråga , eftersom för mycket fukt kan främja mögeltillväxt . Om fuktigheten varierar ofta kan trädetaljer krympa eller varp , färg kan chip från dukar , eller oönskade kemiska reaktioner kan äga rum. Museer följer man ofta luftfuktighet med hjälp av en hygrometer .

Växthus

Växthus bidra till att skapa kontrollerade betingelser för växtligheten, eftersom de gör det möjligt att reglera ljus, fuktighet och temperatur . Att mäta luftfuktigheten inne i växthuset med en hygrometer-och om ändring av fuktighet som behövs-kan bidra till att säkerställa optimal växternas tillväxt

Humidorer och annan användning

Humidorer är skåp eller rum vars innehåll hålls vid konstant temperatur och fuktighet. , De är vanligtvis används för att lagra tobak och cigarrer . De flesta humidorer är utrustade med en hygrometer för att övervaka fukt , eftersom det är viktigt att hålla det så stabil som möjligt . Hygrometrar hittar också tillämpning i olika processer i industrin , särskilt processer som innefattar målning eller beläggning ytor av metall, eftersom fukt kan påverka kvaliteten eller försena torkning och härdning .

Överväganden

Även med en bra hygrometer , mätning fuktighet är inte alltid lätt . Medan hygrometrar är korrekta nog för de flesta vardags , måste de ofta justeras, och felaktigheter i samband med fuktmätning ibland en utmaning för meteorologer .


Relaterade artiklar


espressomaskin riktningar
felsökning av en GE diskmaskin som inte tömmer ut vattnet
hur man byter termosäkringar
hur man tråd en 240 - volts Baseboard värmare
hur man rengör luftspalten i diskmaskin
felsökning termisk cutoff av värmeelement
hur man kan jämföra rum luftfuktare
vad är en air condition avlopp alert ?
hur reparera en frys packning
jämförelse av dammsugare kvast sopmaskin