gas kontra elektrisk värmepump

gas kontra elektrisk värmepump

Värmepumpar är en energieffektiv källa till antingen kall luft eller varmluft , beroende på vad yttertemperatur göra nödvändiga . Även om de inte det mest praktiska i varje situation , så länge som klimatet är måttlig , hålla borta från extremt höga eller låga temperaturer , kan de vara ett mycket kostnadseffektivt alternativ för vissa villaägare

Typer

Två vanliga bränslekällor för värmepumpar är de traditionella el och gas , som också skulle kunna kallas luft -source och absorption . De vanligaste elektriska värmepumpar hör till luft-source -koncernen, som fungerar som ett kylskåp i omvänd , och tar i värme från utomhusluften med elektriska spolar och göra den till en gas , sedan överföra det inne i processen . En annan stil , absorption värmepumpar , kan drivas med nästan vad som helst , men vanligtvis fungerar med gas , och som sådan är oftast bara kallas gas värmepumpar . Dessa pumpar genererar sin egen värme med hjälp av ett ammoniak-vattnets kretslopp.

Kostnad

Pris kommer att baseras på många faktorer . För vanliga elektriska luft-värmepump , kan priserna variera från $ 500 till $ 5000 beroende på hur mycket av hemmet förväntas värmas med pumpen . Det rekommenderas att rådgöra med en professionell elektriker innan de går igenom med installationen för att säkerställa hemmets elektriska panelen är helt uppdaterad . När det gäller gaseldade absorptionsvärmepumpar , de modeller kräver en mycket mer komplicerad installation och brukar börja i den övre delen av jämförbara elektriska pumpar runt $ 5. 000 till $ 7,500.

Effektivitet

Eftersom gaseldade versionerna en nyare teknik , de är oftast mer energieffektivt än även de mest avancerade luft-luftvärmepumpar . En stor anledning till detta är generatorn absorptionskärlet värmeväxlare teknik, även kallat GAX . Detta ökar i hög grad pumpens effektivitet genom att återvinna värme som frigörs när ammoniak absorberas i vattnet , vilket möjliggör snabb återanvändning. Detta gör gas värmepumpar mindre sårbara för den ständigt kalla klimat att elektriska värmepumpar inte fungerar väl i. Om den används i rätt miljö , men båda typerna av värmepumpar är mer energieffektiva än luftkonditioneringsanläggningar eller i ugnar .

Risker

Gaseldade värmepumpar är faktiskt bättre när det gäller miljöpåverkan , eftersom den inte kräver användning av ozon omgivande elektriska enheter . Dessutom genererar Absorptionsvärmepumpar inte samma typ av föroreningar som gör gas ugnar , till exempel . Dessutom finns det alltid en risk för ett strömavbrott på grund av olika förmildrande omständigheter , och i så fall kommer en luft-värmepump vara ute tills strömmen är tillbaka , vilket betyder ingen värme . Det är också värt att notera att farorna med gas alltid inkluderar risk för explosion .

Överväganden

grund av det stora utrymmet som krävs för absorptionsvärmepumpar , de är oftast används i industriella sammanhang. Trots att de blir allt mer populära i bostäder inställningar , föreslås det att de endast användas i hem med 4. 000 eller mer kvadratmeter . Dessutom , på grund av den extra kostnaden , får vanlig luft-luftvärmepumpar vara en mer logisk alternativet om hemmet inte har en källa till elektricitet .


Relaterade artiklar


beskrivning av dual fuel gas varierar
gas kontra elektrisk värmepump
Hur man använder en kontinental elektriska strykjärn
gas vs elektriska on demand varmvattenberedare
ett Friedrich luftrenare filter