gas vs elektriska on demand varmvattenberedare

gas vs elektriska on demand varmvattenberedare

Den energi som används för att värma vatten står vanligtvis för minst en fjärdedel av ett hem månatliga verktyget kostnader . Med detta i åtanke , och har en effektiv, tillförlitlig varmvattenberedare är avgörande . Tack och lov har det varit en hel del framsteg på senare år som ger en villaägare många alternativ att välja mellan . Många hem vänder sig till tankless eller efterfrågan varmvattenberedare, som inte lagra en leverans av vatten i en tank som traditionella modeller gör . Dessa modeller erbjuder flera fördelar jämfört med konventionell ackumulerande vattenvärmare .

Strömkällor

traditionella stilar av varmvattenberedare kan fungera på flera olika kraftkällor. Detta är inte fallet med efterfrågan värmare , som måste drivas med antingen el eller gas . När det gäller att gå med en elektrisk modell , samråda med en professionell för att se till att hemmet uppfyller elektriska krav , såsom rätt spänning , strömstyrka och brytare .

Kostnad

Vid början , räkna med att betala mer för en efterfrågan på gas värmare än en jämförbar kvalitet elektrisk version . I genomsnitt kommer elvärmare passa någonstans i intervallet $ 500 till $ 700, medan efterfrågan på gas varmvattenberedare kan gå så högt som det dubbla , minst $ 1. 000 eller mer . Men när det gäller kostnaderna för driften av två system , kommer du att tillbringa i allmänhet cirka 10 till 15 procent mindre på en gasdriven efterfrågan varmvattenberedare , enligt E-tankless. com .

Effektivitet

Värme energi mäts med hjälp av British Thermal Unit ( BTU ) , och gas är normalt billigare per BTU än el . En BTU kommer att värma ett kilo vatten med en grad . Trots det billigare priset per BTU , eldriven varmvattenberedare har ett övergripande verkningsgrad på närmare 100 procent , jämfört med omkring 85 procent för gaseldade värmeelement . Detta gör elektriska efterfrågan varmvattenberedare en mer energieffektiv val .

Installation

På grund av ventilation krav som arbetar med gas anordningar i , det finns bara ett fåtal utvalda platser en efterfrågan på gas varmvattenberedare kan installeras . I de flesta fall kommer det att krävas lite extra initiala kostnader för att få ventilation inrättas . Elektriska varmvattenberedare är mindre och får plats i nästan vilken plats som helst .

Underhåll

Eftersom gasen kan vara mycket farligt om enheten inte fungerar korrekt , är det starkt rekommenderat att en husägare har en gasolvärmaren inspekteras årligen i en professionell för att se till att allt fungerar bra . Elektriska värmare kräver nästan inget underhåll bortsett från enstaka rengöring av filtret. Elektriskt sparken , tankless värmare är enklare i konstruktionen och därmed tenderar att räcka längre.


Relaterade artiklar


beskrivning av dual fuel gas varierar
ett Friedrich luftrenare filter
Hur man använder en kontinental elektriska strykjärn
gas kontra elektrisk värmepump
gas vs elektriska on demand varmvattenberedare