Hur tar jag bort gamla PET fläckar i mattan ?

Hur tar jag bort gamla PET fläckar i mattan ?

En av svårigheterna med att ha ett husdjur är den tid du spenderar att städa upp efter dem . De flesta fläckar eller mässar lätt kan rengöras om de upptäcks snabbt . Men ibland kanske du upptäcker inte en fläck förrän den har fullgjort djupt in i fibrerna i en matta . Rengör dessa fläckar med rengöringsmedel . Använd samma metod för rengöring PET uppkastningar, urin eller avföring

Du behöver : .
plastspatel
Plastsked.
Gummihandskar.
Flytande diskmedel.
Vatten.
Dukar.
Vinäger.
Sprayflaska.
Bakpulver.
Vakuum .
 


1 .
bort så mycket av fläcken som möjligt med fingrarna eller med en hård plast spatel och köksredskap . Använd gummihandskar när du arbetar med sällskapsdjur uppkastningar , urin eller avföring .
2 .
Blanda u00BC tsk flytande diskmedel med 1 kopp ljummet vatten . Använd inte en stark koncentration renare eller blekmedel renare . Använd aldrig tvättmedel som det ofta har dofter som kan skada din matta .
3 .
Blot lösningen på fläcken med en ren vit trasa . Om du använder en vit duk kommer du att kunna se att kräkas , urin eller avföring överförs till duken och du vet när det hela har tagits bort . Inte smeta fläcken eller gnugga den , eftersom detta kommer att orsaka fläcken att gå djupare in i tyget .
4 .
Blanda 1 dl vit destillerat ättika med 2 koppar vatten om kräks Är urin eller avföring fläcken fortfarande synliga . Blot lösningen på fläcken tills det inte längre överföringar till duken och tas bort .
5 .
Skölj området genom att spraya den med kallt vatten . Detta kommer att hindra dig från över blöta mattan , som kan orsaka permanenta skador på matta stöd .
6 .
Låt mattan torka helt .
7 .

Strö bakpulver över fläcken och låt det sitta i flera timmar om en lukt förekommer fortfarande.
8 .
Dammsug upp bakpulver .
 Relaterade artiklar


recept på hur man gör hemmagjord tvål tvätt bar
Hur tar jag bort gamla PET fläckar i mattan ?
hur man rengör en topp glasbord
Hur tar jag bort fordonsindustrin olja ?
Hur rengör jag rostfritt stål naturligt ?
hur man kan stoppa diskbänkar från lukt