hur man använder borax i tvätten

hur man använder borax i tvätten

Den naturliga förekomsten av borax djupt under ytan av jorden gör detta mineral en av de äldsta produkterna att ta upp utrymme i ett hem städskrubben . Många vittnar om effektiviteten av borax för en mängd olika uppgifter i hemmet . Från städning till Craft-projekt till tvätt , är borax ett billigt och potent som tjänar en mängd olika användningsområden . När du använder borax i tvättstugan , du inte bara öka din grundläggande tvättmedel , men du har också en kraftfull fläck behandling som framgångsrikt kan ta bort fläckar från kläder .

Du behöver :
Borax
. Mätning koppar och skedar.
Tvättmedel ( ordinarie och känsliga ) .
Plast dishpan .


1 .
Tillsätt 1 /2 dl borax varje regelbunden tvätt tillsammans med ditt vanliga tvättmedel . Borax kommer att hjälpa din tvättmedel arbeta mer effektivt, tar bort envis lukt från tvätten och kommer också att mjukna hårt vatten .
2 .
Fyll dishpan med kallt eller varmt vatten . Blanda 1 /4 kopp av borax och 2 msk . av ömtåliga tvättmedel i vattnet och vips vattnet för att göra vattnet med diskmedel . Tvätta ömtåliga plagg i vattnet , agiterar dem försiktigt med händerna och låt sedan plaggen i blöt i 20 minuter . Skölj kläder med vatten för att avlägsna alla tvålrester och torka kläderna platt på en handduk .
3 .
förbehandlar fläckar tvätten genom att blanda 1 msk . av borax i 1 liter varmt vatten i dishpan . Blötlägg plagg i lösningen i 30 minuter och sedan tvätta kläderna som vanligt i tvättmaskinen ( lägg borax till tvättmaskinen också , att följa anvisningarna i steg 1) .


Relaterade artiklar


hur du tar bort svartmögel i badrummet
hur man använder borax i tvätten
hur man fixar upp garaget
hur du tar bort silikonfett
gå grönt hem alternativ