hem rättsmedel för kaffefläckar

hem rättsmedel för kaffefläckar

Du behöver:
Slang
. Bleach eller vinäger .
Diskmedel.
Svamp .

Många människor tycker att de inte kan börja dagen med en positiv kommentar om de inte har en eller två koppar hett , gott kaffe . Men det finns en stor nackdel med det bryggt dryck : Spilling det kan lämna efter några tuffa fläckar på kläderna , bordsduk eller köksbänken . Du ofta kommer att kunna bli av med kaffe fläckar med hjälp av gemensamma hushållet varor och armbåge fett .

Tidiga insatser

Börja behandla kaffet fläcken så snabbt som möjligt . Om du är på en restaurang , till exempel fukta fläcken med varmt vatten och torka den med en ren trasa så mycket du kan . Följ upp med ytterligare hantering när du kommer hem .

tvättmedel och ättika klistra

Gör en rengöring pasta genom att blanda pulver tvättmedel , destillerat vit vinäger och kallt vatten i en liten skål . Pastan ska likna tandkräm i sin konsistens . Applicera pasta på fläcken . Om behandling av en bit av kläder , sätta klistra på båda sidor om fläcken , men först testa en undanskymd del av kläder för att se till att klistra inte orsakar skada . Låt pasta orörd under ca fem minuter , och sedan göra små cirklande rörelser med en tandborste att gnida klistra in fläcken . Skölj med kallt vatten , applicera flytande tvättmedel till fläcken och tvätta som vanligt . Upprepa stegen om fläcken inte tas bort .

Hushållspapper och vit vinäger

Blanda 1 /3 kopp vit vinäger och 2 /3 kopp varmt vatten i en skål . Doppa en ren , vit pappersduk i vätskan och torka fläcken . Ett annat alternativ vore att placera vätskan i en ren sprayflaska , spraya fläcken och blot det med hushållspapper.

Väteperoxid

För en kaffe-färgade matta , prova dämpande fläcken med 3-procent väteperoxid . Låt fläcken ensam i ungefär en timme , sedan använda en ren vit trasa eller papper att torka fläcken . Sköljning är inte nödvändigt .

Äggula , bakpulver

äggulor och bakpulver är bland andra potentiella hem rättsmedel för att avlägsna kaffefläckar . Om du vill prova alternativet äggula , blanda en äggula med några droppar gnugga alkohol i en skål . Applicera blandningen på fläcken med en ren trasa eller papper och låt det sitta i några minuter . Om du vill välja den bakpulver , stänka på en våt trasa och tillämpa den på kaffe fläcken . Hursomhelst , skölj med vatten när fläcken är borta .


Relaterade artiklar


hur du tar bort filmen från plast
hem rättsmedel för kaffefläckar
Hur man sköter om en antik marmor handfat stå
hur man kan eliminera mögel i ett hus
rätterna på räknare slaktbänken
hur du tar bort en bläck på från mikrofiber