hem rättsmedel för sällskapsdjur urin lukt

hem rättsmedel för sällskapsdjur urin lukt

Pet urin kan avge en stark lukt som kan överrösta ett stort område , göra hemmet luktar orent . Det finns några produkter på marknaden som kommer att dölja eller ta bort lukt , men dessa är oftast kemiskt baserade produkter som kommer med en hög prislapp . Istället , hitta ett hem botemedel som fungerar för dig

bakpulver

bakpulver fungerar som en naturlig deodorizing agent som kostar bara några dollar per låda , och är mycket effektivt för att eliminera sällskapsdjur lukt . Om du vet var lukten kommer ifrån , täcka området med ett tjockt lager av bakpulver och låt sitta över natten . Om lukten har tagit över ett rum och du kan inte räkna ut var lukten har kommit från , täcka rummets golv med ett stänk av bakpulver , inklusive möbler och andra områden som kan ha kommit i kontakt med sällskapsdjur urin . Låt sitta ett par timmar , sedan vakuum för att samla alla bakpulver . Detta kommer att eliminera lukt , lämnar rummet luktar rent och fräscht .

Vinäger

Vinäger är ett naturligt desinfektionsmedel och Deodorizer som kommer att bryta isär ammoniak som finns i sällskapsdjur urin och även förstöra den lukt som orsakas av urin . Om du vet var sällskapsdjur urin fläcken är , skölj med destillerat vit vinäger , låt sitta i några minuter , sedan skrubba i området med en borste eller trasa . Om du är osäker på var sällskapsdjur urin fläcken ligger , blanda en sprutbar lösning av 1 dl vit vinäger och 2 dl vatten i en sprayflaska . Spraya i hemmet , som omfattar golv , klädsel och andra tyger .

Du kan även göra ett rengöringsmedel för de flesta golv genom att blanda 1 liter vatten och en dl vinäger i en hink . Doppa en mopp i lösningen , vrida ur överflödigt vatten , och torka över lövträ , laminat , linoleum , eller vinylgolv för att avlägsna lukt . Den ättika dödar alla bakterier och tar bort lukt som orsakas av husdjur urinen .

citronsaft

För en citrus-doftande Deodorizer , blanda 2 koppar vatten i en sprayflaska med 1 /2 dl citronsaft och 1 /2 kopp bakpulver . Spraya på mattor, möbeltyger och andra textilier som kan ha kommit i kontakt med sällskapsdjur urin , och du kommer att ha en citrus-fräsch doft som har en lätt syrlig kvalitet , perfekt för att eliminera sällskapsdjur urin lukten .


Relaterade artiklar


hemlagad matta rengöringsvätska
hur man effektivt declutter
hur man rengör rök lukt
hem rättsmedel för räkor lukt i hemmet
hem rättsmedel för sällskapsdjur urin lukt
hur man rengör katt urin från en ull persisk matta